Előd
7 °C
16 °C

Indul az Erste Új Európa Alapja

2005.10.04. 12:57
Erste Új Európa Alap néven hozamgarantált befektetési alap forgalmazását kezdi meg az Erste Bank Befektetési Rt. Az alap hozama a közép-európai országok (Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia, Szlovénia, Horvátország) 30 legnagyobb tőzsdei vállalatából képzett index (New Europe Blue Chip Index - NTX) teljesítményétől függ. A tízezer forint alapcímletű befektetési jegyeket 2005. október 3. és 2005. november 11. között lehet jegyezni az ERSTE BANK HUNGARY RT. országos hálózatában.
Boci

Az alap kezelője (az osztrák Erste-Sparinvest) a jegyzés során összegyűjtött pénzt kétfajta termékbe fekteti be. A nagyobb hányad (80-90 százalék) német tartományi banki kötvényekbe kerül, ami garantálja az induló értékhez képest a lejáratkori minimum 106 százalékos árfolyamot. Az összeg fennmaradó részén a közép-európai országok (Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia, Szlovénia, Horvátország) 30 legnagyobb tőzsdei vállalatából képzett indexre (New Europe Blue Chip Index - NTX, magyar nevén Új Európa Index) szóló opciót vásárolnak.

Az Erste Bank Új Európa Alapja lehetőséget teremt arra, hogy ügyfeleik egy középtávú befektetéssel a piacit jelentősen meghaladó hozamot érjenek el. Az Alap hozama négy év alatt akár 70 százalékot is elérheti anélkül, hogy az alap lejártáig történő megtartása esetén tőkeveszteségtől kellene tartani, mivel a névérték minimum 106 százalékát a lejárat napján (2009. október 31-én) garantáltan visszakapja a befektetési jegy tulajdonosa.

A jegyzés diszkont árfolyamon történik, vagyis a befektetett pénz a jegyzés időpontja és a befektetési jegy kibocsátása (2005. november 14.) közötti időben is évi 5,5 százalékkal kamatozik. A jegyzés díjmentes, és nem kötöttek ki minimálisan befektethető összeget sem.

Az Erste Új Európa Alapról, valamint az aktuális makrogazdasági helyzetről és a hazai és nemzetközi részvénypiacokról a 2005. október 13-án megrendezésre kerülő Befektetési Akadémián hallhatnak többet az érdeklődők. A Befektetési Akadémiára a www.erstebroker.hu oldalon várja az Erste Bank Befektetési Rt. a jelentkezéseket.

Az Erste Új Európa Alapról az érdeklődők további információt a www.erstebroker.hu oldalon, vagy a Bank Befektetési Vonalán, a 06 40 222 224-es telefonszámon kaphatnak.

Ezen tájékoztatás nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak és befektetési tanácsadásnak. Az Erste Új Európa Alap Tájékoztatója az Erste Bank Befektetési Rt.-nél és az ERSTE BANK HUNGARY RT. fiókhálózatában rendelkezésre áll.