Orsolya
7 °C
17 °C

Harmincezer csata 40 nap alatt

2003.05.28. 09:03
Több mint 300 középiskola, és 15 ezer játékos vett részt a www.felvetelizo.hu országos történelem versenyén, ahol a budapesti Piarista Gimnázium bizonyult a legjobbnak. Az oldal népszerűsége bizonyítja, hogy egy tanuláshoz kapcsolódó játék is képes arra, hogy tömegeket mozgasson meg.
A Felvételi Információs Szolgálat által indított első online Országos Középiskolai Versenyen a legszorgalmasabb játékos a 40 nap alatt 562 csatát vívott a felvételi versenytársakkal, és ezzel majdnem három és fél millió pontot szerzett. A második helyet a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium szerezte meg, harmadik pedig a Batthyány Lajos Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola lett. Ha a versenyen szerzett pontok számítanának élesben a felvételin, minden diák toronymagasan bekerülhetne a felsőoktatási intézményekbe. Az oldal népszerűsége bizonyítja, hogy egy tanuláshoz kapcsolódó játék is képes arra, hogy tömegeket mozgasson meg. A versenyben ugyanis több mint 300 középiskola diákjai és tanárai vettek részt, ami a megszokott tanulmányi versenyekhez képest kiemelkedően magas szám. A legutóbbi Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) történelem tantárgyból 3250 diák vett részt, míg a www.felvetelizo.hu oldalon ennek a számnak az ötszöröse versenyzett. A játék elindításával kiderült, nemcsak a történelemből érettségiző és felvételiző diákok teszik próbára tudásukat az internetes oldalon. Ezért született meg a különdíj kategória, ahol mindazok versenyre kelhettek egymással, akik érdeklődnek a történelem iránt, de már nem férnek bele a középiskolai kategóriákba. A játék során egymással küzdöttek a középiskolai tanárok, diákok és maguk a középiskolák. Így nemcsak a felvételizőknek, hanem az intézményeknek a rangsora is felállhatott.

A középiskolások és felvételizők kedvelt oldala a verseny végeztével sem szűnt meg, szeptembertől irodalomból is tesztelheti tudását minden érintett, addig pedig (bár a középiskolai versenynek már vége) folytatódhat tovább a küzdelem történelemből.

A verseny győztes kiskirályai június első hetében ünnepélyes keretek között vehetik át díjaikat a Felvételi Információs szolgálat képviselőitől.

További részletek a www.fisz.hu oldalon.