Erzsébet
0 °C
7 °C

Ki a király a felvételizők országában?

2003.04.07. 09:15
Április 10-től indul a Felvételi Információs Szolgálat országos középiskolai versenye a www.fisz.hu portálrendszer részeként működő www.felvetelizo.hu oldalon. Az internetes játékban mindenki részt vehet, aki kedveli a történelmet, de a versenyben csak a felvételizők, érettségizők, és középiskolai tanárok küzdhetnek a nyereményekért. A díjak értéke több mint 1 millió forint. Csak regisztrálnod kell, és játszanod május 15-ig.
Az ingyenes játék segítségével bárki könnyedén megszerezheti a sikeres felvételihez, érettségihez szükséges tárgyi tudást. Ahány diák, annyi módszer létezik a - divatos szóval élve - magolásra, de mint az életben oly sok minden mást ezt is akkor tudja igazán jól végezni az ember, ha élvezetből teszi. A legjobb módszer mindehhez egy stratégiával ötvözött internetes történelmi kvízjáték lehet. A kvízjáték az érettségi és a felvételi teljes lexikális adatbázisából épül fel, mintegy 17 ezer kérdésből.

Az áprilisban induló országos versenyben mindenki felmérheti tudását, és a tét sem kicsi. A harc a felvételi internetes csataterén kilenc kategóriában folyik az értékes nyereményekért: az első 50 iskola, az első 10 tanár, az első 20 diák, az összesítettben legjobb eredményt elért diák, a legtöbb játékot játszott versenyző, az első három iskola, az első három iskola legjobb diákja, az egyéni verseny három legjobb diákja, az egyéni verseny három legjobb tanára. A díjak értéke összesen több mint 1 millió forint. A legjobb iskola asztali Hi-Fi tornyot, osztálykirándulást, könyvutalványt és lexikont nyer.

Egy játék időtartama körülbelül 10-12 perc, így akár egy iskolai szünetben is könnyedén végig lehet játszani, de a felkészülésünk során is megjutalmazhatjuk magunkat egy-egy játékkal. A regisztrált játékosok és középiskolák automatikusan felkerülnek a ranglistára a játékok során elért pontátlaguk alapján, így mindenki nyomon követheti a verseny pillanatnyi állását. A részvételhez rövid regisztráció szükséges az oldalon, a www.fisz.hu portálon pedig minden további részlet megtudható a játékkal kapcsolatban.

Klikkelj! www.fisz.hu