Lukács
7 °C
22 °C

Váróterem

2005.06.22. 09:55
#alt#

Gerlóczy Márton második regénye, a Váróterem >>> (első regénye Igazolt hiányzás >>> címmel jelent meg) egy közelebbről meg nem nevezett, nem azonosítható, mégis ismerős közép-európai városban játszódik (lehetne akár Budapest is_).

Főszereplője egy nyugtalan, az élet minden jelenségét megfigyelő és analizáló fiatalember, aki kénytelen tehetetlenül átélni és megszenvedni szeretett nagyapja leépülését és halálát.

Megismerjük az önmagát kilátástalan magányra ítélő huszonéves újságíró hétköznapjainak kényszeresen ismétlődő rítusait, szertelen családját, öntudatos barátnőjét, kedvenc kocsmájának kisszerűségükben is már-már mitikus figuráit, de mindez csak háttér a nagyapa fokozatosan romló egészségi állapota és a főhősben ennek hatására végbemenő változás bemutatásához.

A Váróterem >>> zavarba ejtően érett, a rációt és a transzcendenst szokatlan érzékenységgel ötvöző, korszerű regény. Gerlóczy Márton ebben a művében is a személyes szabadság lehetőségeit és természetét kutatja: arra keresi a választ, hogy van-e értelme egyáltalán a belső szabadságnak és függetlenségnek, van-e értelme a szuverén személyiséggé válásért folytatott mindennapi erőfeszítéseknek, amikor legvégül mégis mindenkire ugyanaz a közös sors vár.

#alt#A regény megrázó és elgondolkodtató vallomás. Minden sorát átszövi az a legtöbb huszonéves számára ismerős életérzés, melynek legjellegzetesebb összetevője a bizonytalanság, nyugtalanság, kilátástalanság és a magány.

A Váróterem >>> olyan régen várt alkotása a magyar irodalmi életnek, melynek minden esélye megvan rá, hogy egy egész nemzedés kultuszkönyvévé váljon.

Gerlóczy Márton legújabb regénye, a Váróterem megrendelhető itt: >>>

Gerlóczy Márton első regénye, az Igazolt hiányzás megrendelhető itt: >>>

A Bookline online könyváruházban >>> a házhozszállítás díja (rendelési összeghatártól függetlenül): Budapesten ingyenes, vidékre egységesen 399 Ft.

A legrövidebb út egy könyv megszerzéséhez = Bookline >>>