Nándor
6 °C
22 °C

Ghymes gyerekkoncert

2005.03.08. 12:09
A Ghymes együttes 2005. március 12-én, szombaton a gyerekeket szórakoztatja majd a Fővárosi Nagycirkusz porondján. Az együttes már eddig is kiemelt figyelmet fordított a kicsikre, amit korábban megjelent 2 Nagy Mesealbumon és a Bennünk van a kutyavér c. lemez is bizonyít.

A Ghymes tagjai hosszú évek óta írnak kifejezetten gyermekeknek szánt népdalfeldolgozásokat, rendszeresen adnak gyermekkoncerteket a felvidéki és magyarországi falvakban, városokban. Műsorukban nem csupán népzenét játszanak, hanem be is mutatják a népi hangszereket, megismertetik a kicsikkel a magyar népzene alapjait, és közösen énekelnek is velük. A lendületes zenei feldolgozások közel állnak a mai gyerekek érzésvilágához, alkalmasak arra, hogy maivá, befogadhatóvá, megszerethetővé tegyék a magyar népdalkincset.

A Ghymes együttes zenéje különösen alkalmas arra, hogy a hagyományos magyar kultúrát megismertesse, élővé tegye a gyerekek számára. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a „Bennünk van a kutyavér“ című gyerekkazettájukat a Magyar Oktatási Minisztérium iskolai segédeszközzé nyilvánította.

A koncert vendége Helyei László, aki Mátyás király meséit meséli el a gyerekeknek.

    További információ:
  • www.showtimebudapest.hu
  • www.ghymes.hu
    Jegyek kaphatóak a Ticket Express jegyirodáiban:
  • Internetes jegyrendelés: www.tex.hu
  • Telefonos jegyrendelés: 06 1 312 0000, 06 30 30 30 999