Cecília
3 °C
12 °C

Kódolatlan mozicsatorná hosszú hétvégéje

2005.09.19. 12:08
Szeptember utolsó hétvégéjén kódolatlanul sugározza az HBO adásait. Péntektől vasárnap estig, közel negyven filmet és élő koncert közvetítést láthatnak azok, akik az HBO csatornára kapcsolnak. A műsorok idén másodszor foghatóak szabadon, a műsorszolgáltató szerint ezek a napok igen népszerűek a nézők körében, és várhatóan most is sokan döntenek majd úgy, hogy előfizetői lesznek a csatornáknak.

Még nem tudni, milyen időjárás lesz szeptember 23 és 25 közt, de a filmek szerelmesei közül még szép őszi idő esetén is sokan töltenek majd hosszú időt a tévéképernyő előtt. Péntek reggeltől vasárnap éjjelig közel kilencven filmalkotás reprezentálja az HBO és a hozzá tartózó, illetve Cinemax csatorna kínálatát. Lesz közöttük filmdráma, vígjáték, családi- és romantikus film, thriller és magazinműsor, amerikai, angol, francia, kanadai, ausztrál és magyar film egyaránt. A kódolatlan időszakra esik például az HBO-n Antal Nimród Kontroll, illetve Herendi Gábor Magyar vándor című filmjének adása is. A kalandfilmek sorában szerepel például az Arizonai nyár, a romantikus alkotások közül nagy érdeklődésre tart számot a könyvslágerként is ismert Napsütötte Toscana. A nézők bekapcsolódhatnak az HBO legújabb, saját gyártású western sorozatának, a Deadwood egyik epizódjába is.

Az HBO 14 évvel ezelőtt startolt Magyarországon, előfizetőinek száma kétszáz ezerre tehető és a kábeltelevíziós szolgáltatok jelentős részénél előfizethető. Ősztől új arculattal jelentkezik nézői számára, amellyel a TV-adó szeretné kifejezni, hogy előfizetőinek mindig a legújabb és legnagyobb népszerűségre számító filmeket kínálja.
Az HBO cég idén tavasszal új mozicsatornával bővítette kínálatát. A Cinemax a tartalmas filmek kedvelőinek szól. Díjnyertes alkotások, klasszikus filmek mind a komoly, mind a könnyű műfajból megtalálhatóak kínálatában. Most először láthatják a nézők kódolatlanul műsorát. Szeptember 23, 24 és 25-én közel negyven filmet láthatnak az érdeklődők, köztük például A jónevű senki, avagy a Stróman című Woody Allen klasszikust, Arthur király és az űrhajós című vígjátékot vagy a Swing mindhalálig című drámát.
A Cinemax adása fogható a UPC Directnél, illetve több kábeltelevíziós szolgáltató (többek között Szarvason, Esztergomban, Ajkán, Keszthelyen, Szegeden stb.) is felvette kínálatába.

Peresztegi Zoltán a magyarországi HBO marketingvezetője elmondta, hogy a kódolatlan napok alkalmával igen sok néző kapcsol a csatornára, hogy eldöntse, szeretné-e ideje egy részét ezentúl az HBO-val otthoni mozizásnak szentelni. Érdemes tehát a helyi kábeltelevíziós szolgáltatónál időben érdeklődni, hol fogható az HBO, illetve a Cinemax csatorna, hogy időben fel lehessen készülni a szeptember utolsó hétvégéjére időzített filmdömpingre.

AZ HBO MAGYARORSZÁGRÓL A Home Box Office az Amerikai Egyesült Államok legsikeresebb prémium televíziós hálózata 1991-ben érkezett meg Közép-Európába televíziós szórakozást kínálva kábel hálózaton, műholdon és az Antenna Mikro rendszerében. Az HBO Magyarország - tulajdonosa az HBO Inc., Disney és a Sony Pictures Entertainment - jelenleg 2 alap (AXN és Spektrum) és 3 prémium (HBO, HBO2, Cinemax) csatornát kínál előfizetői számára.

Az HBO Közép-Európában 9 országban van jelen: Magyarországon, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Bulgáriában, Moldovában, Romániában, Szlovéniában és Szlovákiában.

Az HBO filmcsatornái különleges műsorösszeállításukkal a család minden tagjának igényes szórakozást kínálnak. Az HBO elviszi a nézők otthonába a legnagyobb mozifilmeket,a díjnyertes HBO saját gyártású sorozatokat, exkluzív eseményeket és a legnagyobb sztárokat. Az HBO közép-európai régiójának központja Budapesten található.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Homor Fatima
HBO Marketing
1/372-37-76
fatima.homor@hbo.hu
www.hbo.hu