Katalin
3 °C
9 °C

Gáz van - sör nincs...

2003.07.14. 10:19
Kapcsolódó cikkek (1)
Mi van? Csak szívatnak. A biztonság kedvéért azért leugrok a közértbe, és veszek két üveg Heinekent, hátha mégsem. Vagy mégis? Na ugorjunk neki még egyszer.
Szóval adott egy sörgyár, aki az - amúgy nem rossz - sörét vérrutin módon tölti belénk leginkább vérprofi marketingeseinek köszönhetően.

Alapból utálom az ilyet, nem, én nem olyan vagyok, akit át lehet ejteni azon a bizonyos palánkon, ha valami szar, azon a legjobb reklám sem segít, ha valami jó, az reklám nélkül is jó, különben is, hagyjanak engem békén. És mégsem. Még az átkosban töltött szívszaggatóan boldog kölyökkoromban gerjedtem rá a Heinekenre, igaz, akkor még inkább csak Apámnak külföldi ismerősei révén járó nesöneldzsiogrefikben talált reklámok által, hiszen máshol nem nagyon láttam. Később már igen. Sőt, kóstolgattam is, és egyre gyakrabban próbáltam hibát felfedezni a receptben, a palackozásban, vagy bármiben, amiben lehet, de nem lehetett.

Apropó recept - szóval adott egy sörgyár, aki az - amúgy egész jó - sörét vérrutin módon tölti belénk. És most az egésznek a lelkét adó recept nélkül maradt! Gáz, blamázs, vérciki, gigabotrány. A biztonsági előírásoknak megfelelően 5 különböző elektronikus korongon tárolt komlókirályság ellopva. Hab a torkán: a készletek végesek. Király. Gyorsan le közért, még két üveg megvesz, vissza, bont, kortyol. Olvasom tovább: "...hajtóvadászat... holland összefogás... rám is számítanak... KLM... óriási jutalom..."

Kezd még érdekesebbé válni. Nem az Interpol, a CIA, az épp hivatalban lévő 007-es, vagy Doszpod Péterünk nyomoz a recept után - a lelkes sörfogyasztók fogják előkeríteni az 5 cédét??? Erre kíváncsi leszek. Mindenesetre nem rossz ötlet, főleg, ha még támogatják is a kezdő nyomozókat repjeggyel, pénzzel, jutalommal, titkos infókkal, megamikell.

Harmadik üveg kibont, kortyol, fél, hogy többet nem, de talán mégis, aztán fejhez kap, röhög, vérnyomást ellenőriz, mégegyszer átolvas.

Szóval adott egy sörgyár, aki az - amúgy iszonyatosan jó - sörét vérrutin módon tölti belénk.