Kelemen, Klementina
3 °C
7 °C

Elindult a Hozam Plaza szolgáltatás

2006.10.09. 13:41
Magyarország első online befektetési jegy szupermarketjét indította el szeptember 1-én az Erste és az Index. Az „áruház” jelenleg hét alapkezelő 53 befektetési jegyét forgalmazza.

Magyarország első online befektetési jegy szupermarketjét indította el 2006. szeptember 1-én az Erste Bank Befektetési Zrt. az Index hírportállal közösen. A Hozam Plaza névre keresztelt „áruház” jelenleg hét alapkezelő (Aegon, Budapest, CIB, ING, Erste, ESPA, Quaestor) 53 befektetési jegyét forgalmazza.

A befektetési alap piac fejlődése az utóbbi években rohamosan felgyorsult, amelynek köszönhetően ma már több mint 200 alap működik Magyarországon, de számos nemzetközi alapkezelő jegyei is elérhetőek a hazai forgalmazóknál. Az online brókeri szolgáltatásokat igénybevevők egy jelentős része nem a naponta kereskedő részvényvásárló típus, hanem a hosszú távon gondolkodó befektető. A Hozam Plaza nekik kínál megoldást azzal, hogy specializáltan csak a befektetési alapok kereskedelmével foglalkozik. Ezzel megoldható az a piaci igény, hogy egy forgalmazónál elérhető legyen több befektetési alapkezelő ajánlata. Ez megkíméli a befektetőt a több forgalmazóval történő szerződéskötéstől és kapcsolattartástól. A befektetési alapok vásárlása így lényegesen kényelmesebbé, gyorsabbá válik és még a tranzakciós költségek is csökkennek.

A rendszer nagy előnye, hogy csupán egyszer – az internetes regisztráció után – kell a szerződéskötéshez valamelyik Erste fiókot felkeresni, utána már mindent az interneten keresztül lehet intézni. A Hozam Plaza két részből áll: egy, minden internetező számára elérhető weboldalból és egy tranzakciós rendszerből, amelyet csak az értékpapír számlával rendelkező Hozam Plaza-ban regisztrált ügyfelek látnak. A weboldal feladata, hogy könnyen érthető módon bemutassa a befektetési választékot és teljes körűen tájékoztassa a befektetőket a megvásárolni kívánt alapokról. Amennyiben a weboldal látogatója még nem gyakorlott befektető a Hozam Plaza praktikus tanácsokkal és a Befektetési infotárba gyűjtött pénzügyi tudásbázissal látja el az érdeklődőt. A rendszer egyik legfontosabb eleme a befektetési alap Gyorskereső, amely segítségével a befektetni szándékozó, de a befektetési jegyek világában kevésbé otthonosan mozgó ügyfél is egyszerűen néhány kattintással képes a befektetési elvárásainak megfelelő alapokra szűrni.

hozamplaza