Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Elindult a Hozam Plaza szolgáltatás

2006.10.09. 13:41
Magyarország első online befektetési jegy szupermarketjét indította el szeptember 1-én az Erste és az Index. Az „áruház” jelenleg hét alapkezelő 53 befektetési jegyét forgalmazza.

Magyarország első online befektetési jegy szupermarketjét indította el 2006. szeptember 1-én az Erste Bank Befektetési Zrt. az Index hírportállal közösen. A Hozam Plaza névre keresztelt „áruház” jelenleg hét alapkezelő (Aegon, Budapest, CIB, ING, Erste, ESPA, Quaestor) 53 befektetési jegyét forgalmazza.

A befektetési alap piac fejlődése az utóbbi években rohamosan felgyorsult, amelynek köszönhetően ma már több mint 200 alap működik Magyarországon, de számos nemzetközi alapkezelő jegyei is elérhetőek a hazai forgalmazóknál. Az online brókeri szolgáltatásokat igénybevevők egy jelentős része nem a naponta kereskedő részvényvásárló típus, hanem a hosszú távon gondolkodó befektető. A Hozam Plaza nekik kínál megoldást azzal, hogy specializáltan csak a befektetési alapok kereskedelmével foglalkozik. Ezzel megoldható az a piaci igény, hogy egy forgalmazónál elérhető legyen több befektetési alapkezelő ajánlata. Ez megkíméli a befektetőt a több forgalmazóval történő szerződéskötéstől és kapcsolattartástól. A befektetési alapok vásárlása így lényegesen kényelmesebbé, gyorsabbá válik és még a tranzakciós költségek is csökkennek.

A rendszer nagy előnye, hogy csupán egyszer – az internetes regisztráció után – kell a szerződéskötéshez valamelyik Erste fiókot felkeresni, utána már mindent az interneten keresztül lehet intézni. A Hozam Plaza két részből áll: egy, minden internetező számára elérhető weboldalból és egy tranzakciós rendszerből, amelyet csak az értékpapír számlával rendelkező Hozam Plaza-ban regisztrált ügyfelek látnak. A weboldal feladata, hogy könnyen érthető módon bemutassa a befektetési választékot és teljes körűen tájékoztassa a befektetőket a megvásárolni kívánt alapokról. Amennyiben a weboldal látogatója még nem gyakorlott befektető a Hozam Plaza praktikus tanácsokkal és a Befektetési infotárba gyűjtött pénzügyi tudásbázissal látja el az érdeklődőt. A rendszer egyik legfontosabb eleme a befektetési alap Gyorskereső, amely segítségével a befektetni szándékozó, de a befektetési jegyek világában kevésbé otthonosan mozgó ügyfél is egyszerűen néhány kattintással képes a befektetési elvárásainak megfelelő alapokra szűrni.

hozamplaza

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.