Előd
7 °C
16 °C

Az Alcatel a HP menedzselt nyomtatási és másolási szolgáltatásait veszi igénybe

2003.07.14. 16:18
Kapcsolódó cikkek (2)
A HP teljes körűen integrált szolgáltatásai várhatóan 30 százalékkal faragják le az Alcatel jelenlegi nyomtatási és másolási költségeit

SAN JOSE (Kalifornia, USA), 2003. május 6. - A HP (NYSE: HPQ) és az Alcatel (Párizsi értéktőzsde: CGEP.PA; NYSE: ALA) 45 millió dollár értékű üzemeltetési szerződése jól illeszkedik a Hewlett-Packard adaptív nagyvállalati infrastruktúra kiépítését célzó, ma bemutatott Adaptive Enterprise stratégiájába.

A szerződés értelmében a HP felülvizsgálja és áttervezi az Alcatel telepített nyomtató- és másológép-bázisát, és az európai telephelyeken működő összes eszközt olyan komplett üzemeltetési szolgáltatással váltja ki, amely rugalmasabb dokumentumkészítési környezetet és nagyobb üzemi hatékonyságot biztosít az Alcatel számára.

Az üzemeltetési szolgáltatások a HP legújabb technológiáira - azon belül is a cég szkennelési, faxolási, másolási és e-mail fájltovábbítási funkciókat is kínáló többfunkciós nyomtatóira - épülnek. A rendszert kiegészítő integrált menedzsment-eszközökkel a vállalat napi szinten számolhatja el és követheti nyomon a nyomtatási volument és feladatokat. Mivel a HP eszközei az iroda minden pontján átláthatóvá teszik a dokumentumkészítési környezet kihasználtságát, az Alcatel közmű jellegű árképzési modell alapján, egyszerűen menedzselheti költségeit.

"Az öt évre szóló szerződés hozzájárul az állandó költségek csökkentésére meghirdetett vállalati programunk megvalósításához, és becsléseink szerint mintegy 30 százalékos megtakarítást nyújt a jelenlegi nyomtatási és másolási költségszinthez képest" - jelentette ki Jean-Jacques Lang, az Alcatel vállalati beszerzésekért felelős igazgatója. "Szerettünk volna elmozdulni a termékközpontú szemlélettől a 'mindent együtt, egy helyen' filozófia felé. A HP pontosan megértette e törekvésünket, és képes volt megfelelni elvárásainknak."

"A projekt maradéktalanul hasznosítja a HP szervezetében felhalmozott sokrétű tapasztalatokat, és mind a szolgáltatások, mind pedig a megoldások terén hatékonyan kamatoztatja az ügyfeleink által igényelt és nagyra értékelt HP-s szakértelmet" - mutatott rá Steve Culhane, a HP Imaging and Printing Services elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. "Az Alcatel igényeit állítottuk a megoldásfejlesztés középpontjába - így pontosan az ügyfelünk által kívánt üzleti reagálókészséget biztosító rendszert sikerült megterveznünk."

"A dokumentumkezelés optimalizálás, nyomtatópark konszolidálás, rendszerimplementálás, illetve mindez teljeskörű outsourcing keretén belül történő megvalósítása szerepelnek a HP Magyarország Nyomtatási és Képalkotási Divíziójának jelenlegi portfoliójában. Teljeskörű szolgáltatásunkkal, amely a felhasználásra kerülő kellékanyagokat és igény esetén a különböző médiákat (papírokat) is magába foglalhatja, felhasználás alapú elszámolást biztosítunk ügyfeleinknek. Ez az esetek többségében az ALCATEL-nél elért mértékű megtakarítást jelenthet". - nyilatkozza Kecskeméti András, a HP Magyarország Nyomtatási és Képalkotási divízió vállalati kereskedelmi csoportvezetője.

Néhány szó a HP-ről

A HP a különféle magánfelhasználói és üzleti termékek, technológiák, megoldások és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. A vállalat kínálata az informatikai infrastruktúra, a személyi számítástechnika, a hozzáférési eszközök, a globális szolgáltatások, valamint a képalkotás és a nyomtatás piacait fogja át. A HP 2002. május 3-án fúziót hajtott végre a Compaq Computer Corporationnel. A HP-ről és termékeiről a http://www.hp.com és a http://www.hp.hu címen olvasható bővebb tájékoztatás.