Hortenzia, Gergő
3 °C
7 °C

Ilka utcai társasház

2004.04.05. 08:51

Zugló a főváros hagyományosan népszerű lakóterületei közé tartozik. A városrész kétség kívül a pesti oldal legsokszínűbb kerülete, ahol kiterjedt kertvárosi övezetek, nagy lakásszámú panellakótelepek és sűrűn beépített városrész-központi negyedek váltakoznak. A kerület presztízsét emellett nagyban emeli a területén található legnagyobb városi közparkunk, a Városliget, valamint annak közelében Budapest legnagyobb szabadidős- és sport-komplexuma az új Arénával.

Mindezen adottságok következtében nem véletlen, hogy a vállalkozói lakásépítés mintegy egy évtizeddel ezelőtti fellendülésekor rögtön a fejlesztők kedvelt célterületévé vált a XIV. kerület. Ebben az időszakban az összes, fővárosban megvalósult fejlesztések 10-15%-a itt épült, s ez az igen jelentős részarány mára is megmaradt. Számos cég szakosodott kizárólag kis lakásszámú zuglói társasházak építésére, s a nagyobb lakóparkok is itt váltak először népszerűvé a pesti oldalon, elsősorban a kerület városközponttól távolabbi részein.

Mára azonban, amikor a városközponti, vagy ahhoz közeli lakóhelyek felértékelődésének lehetünk tanúi, s a belvárosi életforma egyre vonzóbbá válik elsősorban a fiatalok számára, a nagyobb lakásfejlesztő cégek is bátrabban mernek a kevésbé kertvárosi jellegű területeken beruházásokat végrehajtani. Erre Zuglónak a Hungária körúton belüli részén adódik jó lehetőség. Itt az sem elhanyagolható tényező, hogy a pesti belvárosi áraknál olcsóbban lehet telekhez jutni, s így a lakások ára is szélesebb rétegek számára lesz elérhető. A Városliget közelsége pedig egyedülállóan vonzóvá teszi az itt épülő új társasházak lakásait.

Az egyik ilyen első fecskének tekinthető az Ilka utcában, egy 4.000 négyzetméteres telken megépülő, belső zárt parkot és játszóteret körülölelő 168 lakásos Ilka Udvar, ahol a lakások értékesítése a napokban már meg is kezdődött. A környék nagyon jó közlekedési és környezeti adottságai, a változatos lakásösszetétel, az emberközpontú tervezés (pl. maximális benapozás kihasználása, mozgáskorlátozottak számára kialakítható földszinti, illetve kertkapcsolatos lakások), s nem utolsó sorban a 270 ezer forintos bevezető négyzetméterár mind vonzó lehetőségeket kínál egyedülállók, családosok, sportrajongók, városi nyüzsgést és nyugodt kikapcsolódást keresők számára egyaránt.

Telefon: 487-3380
www.ilkaudvar.hu

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft