Orsolya
7 °C
17 °C

Az arc bőrének ránctalanítása, a magabiztos, vonzó megjelenésért

2006.01.04. 10:18
Az arc jelenti a legszebb kihívást a plasztikai sebész számára, hisz ez a testtájék állandóan szem előtt van, fedetlen. Az arc és a nyak bőrének ráncosodása az életkor előrehaladtával jelenik meg, és egyénenként különböző korban kezdődik. Az öregedési folyamat mellett a ráncképződést erősíti a túlzott napozás, a szolárium használata, a fogyókúra és egyes betegségek.

Számos megoldás létezik az arc fiatalítására a metszés nélküli feltöltéstől, a soft-lifting technikán át a hagyományos arcplasztikáig.

  • Ráncfeltöltés, Botox kezelés
  • Soft-lifting
  • Arcplasztika
  • Szemhéjplasztika

Ráncfeltöltésekkel az arcplasztika idejét későbbre lehet halasztani. Az arcbőr ráncossága mutatja az eltelt évek számát, ezzel a technikával azonban fiatalossá tehető a megjelenés. A ráncokat nem eltüntetik, hanem "csak" feltöltik, sekélyebbé teszik. A Botox nevű anyag használatával átmenetileg felfüggeszthető pl. a szarkalábak, mély homlokráncok létrejöttéért felelős izmok működése, ezáltal felettük a bőr kisimul.

Ma már az úgy nevezett soft-lifting technikával is élhetnek, amelynek során egy szövetbarát, fogazott prolipropilén szálat ültetnek be az arcbôr alá. Ez a szál visszaemeli a megereszkedett képleteket, ezáltal adja a fiatalság kellékeként számon tartott pufókságot az orcáknak. A beavatkozás mindössze fél-egy órát vesz igénybe. Másik lehetőség az aranyszál behúzása, mely a bőr vízlekötő képességét javítja, így visszaadva annak feszességét. Ez a két, akár egymással is kombinálható módszer azonban inkább megelőző jellegű és nem alkalmasak az idős, már nagyon megereszkedett bőr kezelésére.

Arcplasztika során az igényeknek megfelelően operálható a homlok, a halánték, az arc középső része és a nyak. A petyhüdt, ráncos, megereszkedett részek korrekciója kiterjedhet a teljes arc és nyak területére (teljes arcplasztika), de külön is elvégezhető az arc középső részén, halántékon, nyakon, homlokon.

Külön érdemes megemlíteni a szemhéj ráncosodását, bőrtúltengését megszüntető sebészi lehetőséget, ami önmagában is, de az előbb felsorolt módszerekkel kombinálva nagymértékben hozzájárul a fiatalosabb megjelenéshez.

Kiváló plasztikai sebészeink segítenek Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást, hogy visszanyerhesse energikus, fiatalos megjelenését. Korszerűen felszerelt műtő, a minden igényt kielégítő, elegáns kórházi háttér és egy jól összeszokott, felkészült csapat várja Önt Telki Magánkórházban!Telki Kórház
2089 Telki, Kórház fasor 1.
Tel: 06-40-372-300, Fax: 26/372-267
E-mail:
telkihospital@telkihospital.hu
Web: www.telkihospital.hu