Jolán
0 °C
6 °C

A születés boldog pillanatai, ünnepi környezetben

2003.12.12. 09:54
A Telki Magánkórház szülészetén boldog arcok közé érkezik az új jövevény.

Felmerül a kérdés:

  • Vajon miért épp erre a környezetre esett a szülők és a nagyszülők választása?
Kérdésünkre a boldog nagypapa válaszol, aki végigizgulta unokája születését:
  • Azon bizonyára senki sem csodálkozik, ha a család az esküvőt felejthetetlen ünneppé teszi. Nincs-e még inkább ezer okom az ünneplésre most, hogy az unokám megszületett? Szívesen áldoztam a méltó körülményekre! Bár láthatná mindenki, aki fontos nekem a boldogságunkat ezen a felejthetetlen napon!
  • Tehát a család úgy gondolta, hogy a születéssel kapcsolatos aggodalmak itt csökkenthetők?
  • Úgy érezzük, itt mindent megkapunk ahhoz, hogy biztonságban érezzük magunkat. A kórház kényelmes, mint egy jó szálloda, még a szülőszoba is kényelmet áraszt. A szülésznő a vajúdás minden percében mellettünk volt. A kismama döntött abban, ki és mikor jöhet, ill. nem jöhet be a vajúdás és a szülés idején. A szülészorvos csak velünk foglalkozott, nem kellett más betegek, telefonhívások, kórházi problémák után szaladgálnia. Gyermekorvos várta a szülőszobában a kis jövevényt, annak ellenére, hogy nem várt senki semmiféle problémát. Nincs olyan kismama, aki ne vágyna a szülés után azonnal a gyermekorvos vizsgálata utáni megkönnyebbülésre: a babával minden rendben van. A szobánkban, a "családi szobában" az első perctől a hazamenetelig együtt lehet az apa, és sőt a nagyobb testvér is az anyával és az újszülöttel! Az első éjszaka, az első napok tele vannak az öröm mellett megválaszolandó kérdésekkel. Baj-e, hogy evett de bukott, nem evett, nem pisilt... Az újszülött osztály nővére mindig mosolyogva jön, válaszol és segít. Akkor is, ha azon a nehéz éjszakán már huszadik alkalommal hívtuk. Akkor is, ha csupán a nagyobb testvér kakaóját kellene megmelegíteni.

A nagyapa bölcsen bólint. Ahogy Pilinszky írja: "életünk hintája ünneptől ünnepig leng", ma itt Telkiben mindannyian megkaptuk, amit az ünnep adhat.

A Telki Magánkórház nem 'drága'!

#alt#A Telki Magánkórházról elterjedt, hogy csillagászati árakon kínálja egészségügyi szolgáltatásait. Ha azonban jobban utánajárunk, kiderül, hogy az árak korántsem tartoznak a megfizethetetlen kategóriába. Sőt ha azt nézzük, hogy itt milyen minőségi egészségügyi szolgáltatást kap a beteg a pénzéért, már jóval árnyaltabb a kép.
Példának okáért egy komplex menedzserszűrés, vizsgálatokkal, ultrahanggal, vér-, vizeletvizsgálattal, EKG-val a 163.350 Ft-os listaár helyett nem kerül többe 85.000 forintnál. Ha figyelembe vesszük, hogy mindezt reggeltől kora délutánig végzik el, hát biztosan ráhúzhatjuk a megéri jelzőt.

#alt#Egy másik "húzóágazat" a szülés, mely megközelítőleg félmillió forintos kiadást jelent. Azonban ha itt is figyelembe vesszük a négycsillagos szállodai környezetet, azt hogy az apa vagy más hozzátartozó díjmentesen együtt lakhat az anyával, másként tekintünk a díjra, melyet már egy családi nyaralás alkalmával is viszonylag könnyen kiadunk, ami nem mérhető össze egy új élet születésével. (2004 januárjától lehetőség nyílik az előtakarékosság bevezetésére is, mely értelmében a várható beavatkozások- pl.: a szülés-költségeit havi részletekben be lehet fizetni a kórház számlájára, ahol a pénz gyűlik. Így el lehet kerülni az egyszeri nagy összegű kiadást.) Külön lehetőség az egészségpénztár igénybevétele, amely további 30%-40%-os SZJA megtakarítást eredményezhet a szolgáltatásaink díjából.

BelgyógyászatReumatológia
SebészetIdeggyógyászat
Ortopédia - mozgásszervi sebészetUrológia
Plasztikai sebészetBőrgyógyászat
SzájsebészetPszichiátria
Nőgyógyászat - SzülészetFül - orr - gégészet
GyermekgyógyászatFogászat, fogszabályozás

Telki Magánkórház
2089 Telki, Kórház fasor 1.
Tel: 26/372-300, Fax: 26/372-267
E-mail:
telkihospital@telkihospital.hu
www.telkihospital.hu