Cecília
3 °C
12 °C

Fogyásra és tornára sem mozduló zsírfelesleggel küszködik?

2006.03.31. 12:39
Napjainkban rengeteg ember küzd a kilókkal, súlyfelesleggel. Fogyásra, tornára sem mozduló, körülírt "zsírpárnák" eltávolítására legalkalmasabb módszer a zsírleszívás, amely a testmozgással, sportolással elérhető alakváltozás hasznos kiegészítője lehet.

A zsírleszívás a hetvenes években kidolgozott műtéti eljárás a bőr alatti zsírszövet eltávolítására. Lényege, hogy apró, rejtett nyílásokon keresztül távolítják el a zsírsejteket, különböző technikákat alkalmazva (vákuum, vibrációs, ultrahangos).

A zsírleszívásra jelentkező pácienseknek két nagy csoportja van:

  • Akik súlyfelesleggel rendelkeznek. Az ő esetükben a beavatkozás részleges eredményt ad, hiszen a teljes többlet nem távolítható el, de a fogyókúrához, vagy diétához segítség lehet.
  • Akiknél normális súlyhoz testtájankénti zsírlerakódás társul.

A zsírsejtek száma a pubertás kor befejeződése után már nem nő, tehát a sejtek később csak híznak. Ezért lehetséges a zsírsejtek eltávolításával megakadályozni, hogy a leszívott területen később zsír rakódjon le. Így a kezelt területek nem fognak jelentősen vastagodni nagyobb testsúlyváltozás esetén sem.

A zsírpárnák nemenként eltérő elhelyezkedésűek. Nőknél főleg a hason, csípőkön, combokon, fenéken esetleg a térdeken, férfiaknál, pedig inkább úszógumiszerűen helyezkednek el. Ezektől függetlenül bármely testtájon lehet kontúr többletet okozó zsírfelesleg.

Szeretné visszanyerni egyes területeken elvesztett alakját? Segítünk Önnek! Korszerűen felszerelt műtő, a minden igényt kielégítő, elegáns kórházi háttér és egy jól összeszokott, felkészült csapat várja Önt Telki Magánkórházban!Telki Magánkórház
2089 Telki, Kórház fasor 1.
Tel: 06-40-372-300, Fax: 26/372-267
E-mail:
telkihospital@telkihospital.hu
Web: www.telkihospital.hu