Kelemen, Klementina
3 °C
7 °C

Sokan a diszkréciót értékelik

2004.09.14. 12:13

#alt#A Telki Magánkórházban európai színvonalú - neves orvosokból álló - szakmai gárda várja a gyógyulni vágyókat. Dr. Willner Péter, a kórház sebész főorvosának tapasztalata szerint az intézményben a páciens áll a középpontban, ugyanis az itt dolgozók, a szakmai felkészültség mellett, a megszokottnál több időt tudnak tölteni betegeikkel. - Nem a pacienseknek kell hozzánk, hanem nekünk kell hozzájuk alkalmazkodni - vallja a főorvos, aki példaként említette, hogy míg az állami kórházakban sokszor hónapokat kell várni egy-egy operációra, addig a Telki Magánkórházban, ha szükséges a beavatkozást - a szakma szabályait szem előtt tartva - akár azonnal el tudják végezni. Pácienseink között számos szoros időbeosztás szerint élő üzletember, közéleti személyiség vagy cégvezető található, akiknek határidőnaplóihoz készek vagyunk alkalmazkodni. Betegkörünk egy része külföldi állampolgárokból áll, éppen ezért - tette hozzá - az orvosok közt szinte mindenki beszél legalább két világnyelvet.

- A leggyakoribb, "mindennapos" esetek közt az epe-, a sérv- és az emlőműtéteket, a visszérbetegségek kezelését, gyomor-, bél- és végbélműtéteket említette a főorvos. A páciensek gyorsabb gyógyulását segíti elő, hogy a Telki Magánkórházban a figyelmes, ötcsillagos szállodai kiszolgáláson túl, a legmodernebb beavatkozásokat alkalmazzák az orvosok. Gyakorlottan végzik pl. a rövid rehabilitációs idő, rövid kórházi tartózkodás és minimális műtét utáni fájdalom miatt előnyös laparoszkópos műtéteket az epesebészet mellett sérvplasztikák, vakbélgyulladás és nőgyógyászati betegségek gyógyítása esetén is. Ugyancsak lerövidíti a lábadozási időt az előrehaladott aranyér betegség orvoslását szolgáló új eljárás, a LONGO műtét is, melyet eddig a legnagyobb számban itt végeztek az országban. Az új eljárás előnye, hogy az "egynapos sebészet" keretein belül is elvégezhető; kevesebb fájdalommal jár, és gyorsabb a beteg teljes felépülése. Az eddigi tapasztalatok alapján ritkább a visszaesés is.

#alt#- Mégis sokan inkább a diszkréció miatt keresnek meg bennünket - mondja Willner doktor, aki arra a felvetésre, hogy túl drágák a magánklinikák szolgáltatásai, csak annyit szokott válaszolni: egy-egy műtét nem kerül többe, mint egy közepes jövedelmű család szokásos nyaralása. Szerinte nem sok ez, ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbb műtétet egy életben egyszer kell elvégezni, és az ezzel járó kellemetlenséget ellensúlyozhatja, úgymond "kellemessé teheti" a megnyugtató, szép környezet, amely jótékonyan hat a regenerálódásra - állítja Dr. Willner Péter a Telki Magánkórház sebész főorvosa."