Jenő
3 °C
8 °C

Land Rover G4 Challenge

2003.07.24. 09:19
A Land Rover G4 Challenge egy világméretű kalandtúra, ami a Land Rovernek a Camel Tophyval megalapozott hagyományait viszi tovább. Elképesztő természeti szépségek és a város kihívásainak felfedezése a lényege ennek az életre szóló kalandnak, amelyet 16 nő, illetve férfi élhetett át a négyhetes és 4000 mérföldes verseny során.

A verseny New Yorkban, a Broadwayen, kezdődött. Itt először a 16 versenyzőknek egy 4x4-es városi akadálypályával kellett megbírkózniuk, utána indulhattak a keleti part hegyvidékes tájaira, ahol a zord télben kellett számos feladatot teljesíteniük, 1000 mérföldes távon, Freelander V6-os terepjárókkal. A következő szakaszon, Dél Afrikában a -20 C◦-os hideg után, +30 C◦-os hőség várta a versenyzőket. Itt is számos területen kellett bizonyítaniuk rátermettségüket: a nehéz terep meghódításához a terepjárókon kívül hegymászás és kerékpározás is kapcsolódott. Afrika kősivatagait Ausztrália mély szakadékai és lapályai követték, ahol az eltévedés és elakadás mellett a rovarokkal, a porral és természetesen a kimerültséggel küzdöttek a versenyzők. A verseny utolsó szakaszát az Egyesült Államok nyugati partján rendezték, ahol a Colorado folyón kajakkal, Utah állam nemzeti parkjában pedig Range Roverekkel küzdötték le az akadályokat.

A 16 nemzetet képviselő 16 versenyzőből végül a 31 éves belga vadászpilóta, Rudi Thoelen került ki győztesen: "Semmi tartalékom sem maradt, 150%-on teljesítettem, de nem lettem volna képes elérni a célba ilyen fantasztikus csapattársak nélkül". Valóban nem kis teljesítmény szűk 4 hét alatt 4000 mérföldet autózni, biciklizni, evezni, futni az USA keleti és nyugati partján, Ausztráliában és Dél-Afrikában.