Emma
3 °C
10 °C

Londoni képeslapok

2006.10.19. 13:32
Londoni képeslapok címmel nyitotta meg kapuit a London kiállítás a Vörösmarty téren, melyet október 17-29-ig láthatnak a látogatók. Ezt követően a kiállítás átköltözik a Nyugati térre, ahol novemberben még két hétig látható a szemet gyönyörködtető installáció. A fotókiállítás előzménye a Brit Turisztikai Hivatal által kiírt fotópályázat volt, amelyre július óta 2000 pályázó, több mint 5000 képe érkezett.

Az ötletekben gazdag fotók egyedi módon jelenítik meg London varázslatos kulturális sokszínűségét, a szigetország fővárosára jellemző állandó nyüzsgést, az utcák mindig zajos forgatagát, és mindazt, amiért jó elmenni Londonba. Minden fotón érezni lehet, hogy maga a fotós is nagyon jól érezte ott magát, számára is egy élmény volt képet készíteni a brit fővárosban. Ezt a beküldött képek száma és minősége is mutatja. A turistaként érkező ,,művészek” rengeteg színes látnivalót találtak, mint ahogy bárki, ha ellátogat Londonba.

Londonba érkezni felér egy rövidke világkörüli úttal. A brit főváros 7.5 milliós lakója, több , mint 300 különféle nyelvet beszél. Nincs még egy hely a világon , ahol ennyi különböző nyelven beszélnek. Épp ez a forgatag teszi igazán egyedivé Londont. A város folyamatosan ébren van , vibrál, lüktet.

Ahogy végigsétálsz a képek mellett, egyszerűen lenyűgöz a sokszínűség,azonnal érezni fogod, hogy a Londonban nincsenek tabuk az öltözködésben, és a viselkedésben is csak kevés. Nem ijedünk meg egy elképesztő frizura láttán,de egy extrém ruha sem okoz megrökönyödést.

A képek mellett állva úgy érzed, ott kell lenned, fel kell ülnöd a London Eye-ra ,bele kell csöppenned ,meg kell ízlelned London különlegesen gazdag élményvilágát.

Ha romantikára vágysz , itt azt is megtalálod, csak sétálj végig a Temze partján kedveseddel, s máris hevesebben ver a szíved. Érezd a ragyogó napsütést, érezd az éjjel-nappal morajló várost. Londonban mindig történik valami, mindig van mit csinálni, ez az a hely ahol soha nem unatkozol!

Egy rövid hétvége is elég ahhoz, hogy örök szerelembe ess a várossal.