Lukács
7 °C
22 °C

Új lovaglást népszerűsítő program: Nyitott lovardák Magyarországon

2005.04.15. 09:42
Kapcsolódó cikkek (1)
A Nyitott Lovardák programsorozat keretében, 2005. április 9. és június 15. között, az ország 30 lovaslétesítményében, előre meghirdetett időpontokban, térítésmentesen lóra ülhet minden érdeklődő.
2005. április közepétől a nyári szünet kezdetéig tartó időszakban a Magyar Turisztikai Egyesület (MATUR) lovas tagozata a Magyar Turizmus RT.-vel együttműködve megszervezi a Nyitott lovardák programsorozatot.

A program lényege, hogy a résztvevő lovardákban, előre meghirdetett időpontokban, előzetes bejelentkezés után, ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítanak, illetve adottságaiknak megfelelően egyéb lovas és szabadidős programokat szerveznek az odalátogatók számára. A létesítményekben tehát nem csupán lóra, vagy kocsira ültetik a vendégeket, hanem bemutatják az istállókat, lovakat, ismertetik a biztonságos lovaglás szabályait is.

A program célja, hogy a lehető legtöbb érdeklődő megismerhesse a lovat, a lovaglás szépségeit, ez által növekedjen a hazai lovasok száma, divatosabbá váljanak a lovassportok, de legalább is javuljon azok általános megítélése.

A programsorozat április közepe és az iskolai szünet kezdete között kerül megrendezésre. A lovardák ezen az idősávon belül jelöltek meg napokat, fél napokat, hétvégéket, amikor megnyitják kapuikat az érdeklődők előtt. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, hogy a szolgáltatók megfelelően felkészülhessenek a várható látogatói létszámra.

Az időpontokat, helyszíneket, konkrét programokat a www.nyitottlovardak.hu címen jelenítjük meg, ahol regisztrációs lehetőséget is biztosítunk az érdeklődők számára.

A program akkor lesz sikeres, ha minél többen érkeznek és ülnek lóra, vagy kocsira a meghirdetett időpontokban. Mindenkit bátorítunk tehát, hogy válasszon egy, vagy akár 10 neki megfelelő helyszínt és időpontot, jelentkezzen be a nyílt napra és vegye igénybe a nyílt nap szolgáltatásait. A lovas oktatáson, lovas programokon és bemutatókon való részvétel a nyílt napok alkalmával ingyenes. A program kapcsán kedvezményes étkezési és szálláslehetőségeket kínálnak a szolgáltatók, ám hangsúlyozzuk, hogy ezek igénybevétele nem feltétele a programokon való részvételnek.

A programtól a lovassportok, lovaglás népszerűbbé válását, lovasok számának növekedését várjuk. Mindez várhatóan magával vonja a lovassport javuló utánpótlás ellátását, a belföldi és beutazó lovasturizmus élénkülését, a lovardák bevételeinek növekedését, nemzetközi turizmusban elfoglalt helyünk javulását, a lovaságazat fejlődésével új munkahelyek teremtését.