Kelemen, Klementina
3 °C
7 °C

Marék Veronika dedikált mesekönyvei

2006.05.19. 10:30
Ki ne emlékezne Boribonra és Annipannira, Kippkoppra és Tipptoppra? Marék Veronika 1970-es években írt, immár klasszikus sorozatainak főszereplői nemcsak a 30 évvel ezelőtti gyerekek – azaz a mai szülők –, de a mai kicsik kedvencei is. A hétköznapi, minden gyerek számára ismerős, ugyanakkor nem didaktikus történetek, a jól követhető párbeszédek, a kedves és karakteres rajzok az írónő "védjegyei" - hiszen ő pontosan érti a kicsik a nyelvét, és tudja, miről szeretnének hallani a 3-4 éves gyerekek.

Marék Veronika "A mese az van, valahol a levegőben, csak el kell kapnom a csücskét és húzni lefelé, s ha már megvan, akkor le kell írnom. Sokszor én is elcsodálkozom azon, hogy ezt én írtam le, ezt nekem sikerült megfogalmazni."

"Akkor jó a mese, ha az írója komolyan veszi. A mese a világot tükrözi vissza a gyermek komolyságával, fontosságával. Az erôszakos tévés mesék távol állnak tõlem, én azt mondom, sokszor az a legjobb, ha a televíziót kikapcsoljuk. Nem is értem, hogy hogyan bírják a gyerekek a sok erõszakot feldolgozni, megérteni. Egyben viszont bízom: a gyerekek szíve olyan hely, ahova csak a jót fogadják be."

Lepje meg gyermekét a Bookline online könyváruház rendhagyó akciójának keretében az írónő könyveinek dedikált példányával! A Bookline-on a művek eredeti árán juthat hozzá a különleges könyvekhez.

Boribon és Annipanni A Boribon-sorozat dedikált példányai:

1. Boribon születésnapja >>>

2. Boribon kirándul >>>

3. Boribon és a 7 lufi >>>

4. Boribon beteg >>>

5. Boribon és Annipanni >>>

6. Jó éjszakát, Annipanni! >>>

A Kippkopp-sorozat dedikált példányai:

1. Kippkopp a fűben >>>

2. Kippkopp gyerekei >>>

3. Kippkopp és Tipptopp >>>

4. Kippkopp a hóban >>>

A dedikált Marék Veronika-könyvek teljes kínálata megtekinthető itt >>>

A Bookline online könyváruházban >>> a házhozszállítás díja (rendelési összeghatártól függetlenül) Budapesten ingyenes, vidékre egységesen 399 Ft.