Emma
5 °C
8 °C

Egy szemklinika, ahol több tízezer dioptriát hagytak ott a szemüvegesek!

2004.03.10. 14:49
A szemműtétek technikáját forradalmasította a csupán két évtizedes múltra visszatekintő mikro-szemsebészet. A Magyarországon 1990 óta működő Focus Medical Margitsziget Mikro-szemsebészeti és Lézer Központ az első magán-egészségügyi intézmény, ahol ezekkel a módszerekkel kezdtek dolgozni.

Elterjedt, hogy mindenki retteg az operációtól. Közelebbről megismerve a Focus Medicalnál folyó munkát - úgy tűnik a félelmet felváltja az örömteli várakozás: vajon milyen lesz a világ szemüveg nélkül?

A Focus Medicalban a különböző lézeres eljárások segítségével, ha páciens vizsgálati eredményei is engedik, korrigálni tudják a -1 dioptriától a -12 dioptriáig terjedő rövidlátást. Lézerrel kezelik a távollátást, s elvégzik a szürke hályog és a kancsalság ellenes operációkat, sőt a szemhéj-plasztikai korrekciókat is, bár az utóbbiakat nem lézeres módszerrel.

Az LASIK beavatkozás kétségtelen előnye, hogy legtöbbször fájdalommentes és mindössze néhány percig tart. A világszerte terjedőben levő eljárás során a számítógéppel vezérelt lézersugár úgy korrigálja a fénytörési hibát, hogy megváltoztatja a szaruhártyát, s így beállítja a fénytörést a megfelelő szintre. A lézerkezelést megelőzően a szaruhártya felszínén lebenyt készítenek, és ez alatt végzik el lézeres kezelést. A vizsgálatra és a beavatkozásra is időpontot kapnak az érdeklődők telefonos egyeztetéssel, így elkerülhető, hogy órákig várakozzanak.

- Senkit sem beszélünk rá a műtétre, de ha kell megadunk minden segítséget a megfelelő felkészítéshez - tudjuk meg a klinika munkatársától, aki a műtétek előtt a légkondicionált váróban beszélget a (még) szemüvegesekkel.

Természetesen részletfizetéssel is igénybe vehető a kezelés, s gondolva az elfoglaltakra szombatonként is várják az érdeklődőket, 8-16 óráig.

LASIK - a rövidlátás korrigálását szolgáló eljárás

Az ecximer-lézeres kezelések világméretű elterjedése után a világ szaruhártya sebészei tovább dolgoztak azon, hogy megtalálják a nagyobb fokú rövidlátóknak is az ideális megoldást tiszta látásuk visszanyerésére. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a szemüvegviselés és a rövidlátás okozta kellemetlenségek őket még intenzívebben foglalkoztatják. A LASIK-eljárás egy görög szemsebész Joannisz Pallikarisz ötleteként került át a mikro-szemsebészeti gyakorlatba. Hazánkban a Focus Medicalban az elsők között vezették be ezt a beavatkozást. A rövid és teljesen fájdalommentes eljárás során egy igen finom műszerrel a szaruhártyán lebenykét készítenek és ez után végzik el az excimer-lézeres beavatkozást a szaruhártya belsejében akár -12.0 dioptriás rövidlátást is korrigálva. A beavatkozást követően a gyógyulás gyors és szinte fájdalommentes..

Előnye, hogy nem csak a beavatkozás, de a gyógyulási időszak is fájdalommentes és nem igényel több napos otthon tartózkodást sem. Mivel a lézer nem a szaruhártya felszínét, hanem az "érzéketlen" belsejét kezeli, ezért az újrahámosodással járó kellemetlenségek is elmaradnak. Természetesen, mint minden orvosi beavatkozásnak, ezen eljárásnak is megvannak a kockázatai. Ezekről és más kérdésekről a vizsgálatok során kaphat bővebb tájékoztatást.

Látogassa meg Ön is a festői szépségű Margitszigeten a Focus Medical Mikro-szemsebészeti és Lézer Központot! Az intézmény az optikai látáskorrekció magyarországi meghonosítója, immár 13 éve alkalmazza azokat az eljárásokat, melyek segítségével megszüntethetők a szemüveg- és a kontaktlencse-viselés okozta kellemetlenségek.

Alkalmazott eljárások:

 • Szemészeti szűrővizsgálat
 • LASIK, excimer lézeres eljárás a rövidlátás korrigálására
 • A távollátás lézeres kezelése
 • Lencsebeültetés
 • Kancsalság ellenes beavatkozások
 • Szürke hályog eltávolítás
 • Szemhéjplasztika
 • Nemzetközi kutatások, fejlesztések

  Hívja Ön is a Focus Medical Margitszigetet a Danubius Thermal Hotel épületében az 1/450-3333-as vagy az 1/889-4901-es telefonszámok bármelyikén és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

  Focus Medical Margitsziget
  1138 Budapest
  Danubius Thermal Hotel Margitsziget
  Tel: 450-3333, 889-4901, Fax: 450-3331
  E-mail: info@focusmed.hu
  www.focusmed.hu