Nándor
7 °C
23 °C

Biztonság, kiemelkedő hozam mellett

2006.06.23. 09:35
Új, a tőkegaranciát és a kiemelkedő hozamot egyaránt biztosító befektetési alap-konstrukciót kínál ügyfeleinek az MKB Alapkezelő Rt.

Az MKB GRÁNIT Tőkegarantált Származtatott Alappal a befektető Európa, Japán és Magyarország dinamikusan fejlődő ingatlanpiacainak teljesítményéből részesedhet, így a hagyományos banki betéteknél magasabb hozamot érhet el. A konstrukció keretében az alapkezelő vállalja a befektetett tőke teljes visszafizetését a futamidő végén, amely kiemelt biztonságot nyújt az alapba fektető ügyfeleknek.
Az alap portfolióját az alapkezelő szakemberei úgy állították össze, hogy az a várható hozam szempontjából a legmegfelelőbb legyen. A portfolión belül az európai ingatlanpiac teljesítményét tükröző FTSE EPRA Euro Zone Index, illetve a japán TSE REIT index 40-40, a magyar ingatlanpiac teljesítményét reprezentáló BNP Paribas magyar ingatlanpiaci index pedig 20 százalékot képvisel. A múltbéli hozamokat tekintve beszédes adat, hogy az indexek 3 évre visszatekintő évesített hozamai - 2006. május 10-ig –az európai ingatlanpiac esetében 30%-ot meghaladó a japán ingatlanpiac esetében 19% feletti, a magyar ingatlanpiac esetében is közel 10%- os mértékűek.
Az MKB GRÁNIT Tőkegarantált Származtatott Alapot azoknak a legalább 2 és fél éves időtávban gondolkodó befektetőknek ajánlja az alapkezelő, akik óvatosak, és előnyben részesítik a tőkegarantált konstrukciókat, ugyanakkor vállalható kockázat mellett - professzionális pénzügyi szolgáltató ügyfeleként - szeretnének magasabb hozamot elérni.
Az alap futamideje két és fél év, a jegyzési időszak június 22-től július 12-ig tart. A jegyzési időszak alatt diszkontált áron jegyezhető a befektetési jegy. A minimálisan befektethető összeget 100 ezer forintban határozta meg az alapkezelő.