Előd
7 °C
16 °C

Új MKB - T-Mobile hitelkártya

2005.10.18. 10:00
Újabb szolgáltatással bővül az MKB Bank Rt. és a T-Mobile Magyarország Rt. stratégiai együttműködése. A mobilcég Platinakártyás ügyfelei által igénybe vehető Gold Hitelkártyát követően 2005. október 17-től a T-Mobile Kapcsolat Aranykártya Program (K.A.P.) részeként az előfizetéses Aranykártyás magánügyfélkör számára is elérhető hitelkártya kerül bevezetésre MKB-T-Mobile Hitelkártya néven. A hitelkártya nemzetközi hátterét a MasterCard kártyatársaság emblémája szavatolja.

A T-Mobile a hazai mobilcégek közül elsőként vezette be hűségprogramját, amelyet később folyamatosan bővített és kártyás ügyfeleire is kiterjesztett. A K.A.P. a hazai mobilpiacon a kedvezmények és különleges ajánlatok egyedülálló választékát kínálja. Ennek részeként ugyanis a mobilcég előfizetői pontokat gyűjthetnek, akciós áron cserélhetik le újabbra készüléküket, többféle tarifakedvezmény közül választhatnak és Arany- vagy Platinakártyájukkal számos cég és szolgáltató előnyös ajánlatából válogathatnak.

MC Kapcsolat Kártya

Ilyen kedvező ajánlat volt a hazai bankszektor meghatározó szereplője, az idén 55 éves MKB Bank és a T-Mobile Magyarország Rt. partneri együttműködésében 2005 márciusában bevezetett közös MKB – T-Mobile MasterCard Gold Hitelkártya is. Ez a termék azonnal élénk érdeklődést váltott ki a Platinakártyás ügyfelek körében, a hitelkártya sikerét a több ezer új kártyaigénylés igazolta. A bevezetéshez nyereményjáték is kapcsolódott, az akció nyertese az MKB Bank veszprémi fiókjában ünnepélyes keretek között már át is vehette nyereményét, egy kétszemélyes londoni utazást.

A kedvező fogadtatásra tekintettel az MKB Bank és a T-Mobile az akció kiterjesztéséről döntött, így a K.A.P. hűségprogram részeként októbertől az Aranykártyás előfizetéses magánügyfelek számára is elérhetővé válik a közös Hitelkártya. A hitelkártya birtokosa a mobilszámla kiegyenlítési lehetőségen túl a rendelkezésére álló hitelkeretet bármilyen egyéb célra is szabadon felhasználhatja. A hitelkártyához egyszerűsített hitelbírálat tartozik, az ügyfeleknek néhány meghatározott feltétel mellett csak azt kell igazolni, hogy a T-Mobile előfizetéses Aranykártyás magánügyfelei. Az egyszerűsített eljárással igénybe vehető hitelkeret 150 ezer forint, amely azonban egyéni kérésre a hitelbírálattól függően akár az 1 millió forintot is elérheti. Az új hitelkártya - hasonlóan elődjéhez - az MKB Bank által ajánlott hitelkeret előnyeit a hűséges ügyfelek számára nyújtott kedvezményes szolgáltatásokkal ötvözi, melyhez a nemzetközi hátteret a MasterCard kártyatársaság emblémája szavatolja.

"Cégünk, a MasterCard Europe számára nagy megtiszteltetés, hogy az üzleti élet két élenjáró képviselője, az MKB Bank és a T-Mobile Magyarország Rt. második társ-márka kártya programját is kártyatársaságunk termékével indítja el. Meggyőződésünk, hogy egy sikeres co-branded program létrehozásához elsősorban a jól kiválasztott partnerek együttműködése szükséges. Ez a feltétel az MKB - T-Mobile együttműködés esetében adott, hiszen mindkét partner magas presztízsű, és szegmensében meghatározó szolgáltató cég. A társ-márka kártya kibocsátásának és üzleti sikerének másik titka - az MKB - T-Mobile - MasterCard Standard kártyához hasonlóan - abban rejlik, hogy a kibocsátó partnerek kölcsönös előnyök és kedvezmények biztosításával vonzó terméket hozzanak létre. Meggyőződésünk, hogy a co-branded konstrukciókban jelentős gazdasági lehetőség rejlik és a társ-márka kártyakibocsátás a jövő üzletága. Ezt igazolják a számok is: míg Magyarországon 2002-ben csupán 149,000 MasterCard márkájú co-branded kártyát bocsátottak ki, 2004-ben már 561,000 ilyen konstrukciójú termékünk került a kártyabirtokosokhoz - vélekedik Zdenek Houser, a MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős megbízott ügyvezetője.

Az MKB Bank a gyorsított hitelbírálatot a minimális adminisztrációval is igyekszik elősegíteni: kevés dokumentumot kér és gyors ügymenetet biztosít. A hitel elbírálása- amennyiben minden információ adott és nincsenek akadályozó tényezők - 3 napot vesz igénybe, a kártya legyártása pedig 1 hét alatt megtörténik.

Az aktuális hitelkamatra vonatkozóan az MKB Bank, mint minden hitelkártya termékénél, így az MKB-T-Mobile Hitelkártya esetében is vállalta, hogy a magyar bankpiacon fellelhető, tartósan legkedvezőbb kondíciót nyújtja a T-Mobile ügyfelei részére.

A hitelkártya egyik kiemelt előnye a szabadon elkölthető, és visszatörlesztéskor újra felhasználható hitelkeret, melyet vásárlásra az ügyfelek mind külföldön, mind belföldön díjmentesen használhatnak. Az MKB Bank díjmentes MobilBANKár szolgáltatása segítségével az ügyfél automatikusan kap SMS-ben tájékoztatást a kártyás költésekről, az egyenlegéről, hó végén pedig a törlesztéshez kapcsolódó tudnivalókról (minimális törlesztési kötelezettségről, fizetési határidőről, elmulasztott törlesztési kötelezettségről). Ugyanígy az MKB Bank internetes szolgáltatása, az MKB NetBANKár is díjmentesen biztosít az ügyfelek részére információt a hitelkerethez kapcsolódóan.

Az új hitelkártya további előnye, hogy akár 45 napos kamatmentes hitellehetőséget biztosít - amelyet a kártyával történő fizetés, valamint a T-Mobile mobilszámla automatikus (csoportos beszedési megbízás útján történő) kiegyenlítése esetén nyújt a Bank.

Az ügyfélkör kényelmét szolgáló, illetve érdeklődésük felkeltését célzó kedvezmények közé tartozik az ingyenes külföldi utazási biztosítás, amely magában foglalja a betegség-, baleset és poggyászbiztosítást is, ráadásul igen magas, 30.000 eurós összeghatárig.

Az MKB - T-Mobile Hitelkártya tehát több mint egy banki szolgáltatás. Használatával birtokosai megváltoztathatják vásárlási szokásaikat, így a hitelkártya egy új életszemléletet, életmódot biztosít számukra. A Kapcsolat hitelkártya bevezetése segíti a bankkártya használat terjedését, valamint a partnerek szándéka szerint a készpénzforgalom csökkenését.

Az ügyfelek számára a több szolgáltatás együttes elérését lehetővé tévő ún. co-branded vagy társ-márka kártyák szerepe és elterjedése a hazai piacon az elmúlt időszakban kiemelkedőnek mondható. Az MKB hitelkártyás ügyfeleinek száma az elmúlt egy év alatt mintegy 20 ezer ügyféllel bővült, amely kártyák 70 %-a a pénzintézet co-branded portfolióját gyarapítja. A pénzintézet a sikeres tapasztalatok alapján arra számít, hogy a T-Mobile Aranykártyás ügyfeleinek jelentős része kihasználja a felkínált szolgáltatás előnyeit.

Budapest, 2005. október 13.

MKB Bank Rt.
T- Mobile Magyarország Rt.