Hedvig
7 °C
23 °C

Virrasztás Bartókért

2005.09.12. 17:46

2005. szeptember 25-én este 23 órától egyszeri és megismételhetetlen eseményre kerül sor a Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében. Bartók Béla halálának hatvanadik évfordulója előestéjén "virrasztási" koncertre várják az érdeklődőket, az esten a Nemzeti Filharmonikus Zenekar lép föl, Kocsis Zoltán vezényletével.

Csak ez alkalommal látható a teremben az a kamara kiállítás, amelyhez a nagy zeneszerző személyes relikviáit a Magyarországon élő Bartók örökösök kölcsönzik.

Bartók Béla

A hangverseny műsora: Román tánc (op. 8/a), Román népi táncok, Erdélyi táncok, Magyar parasztdalok, Magyar képek, szünet után a Concerto hangzik el.

A programot a Duna Televízió élőben közvetíti, a tengeren túlra is, ugyanis e napon és ezzel a műsorral nyílik meg hivatalosan a New Yorki Magyar Kulturális Intézet új székháza. Egyébként a többi magyar kulturális intézet vendégei is láthatják az adást, összesen huszonkilenc ország közönsége lehet fül- és szemtanúja az ünnepi Bartók-évet bevezető különleges hangversenynek.

További információ: a www.mupa.hu-n.
Művészetek Palotája