Orsolya
7 °C
17 °C

Unió konform céges honlapok állami támogatással

2004.05.05. 10:20
A magyar kis- és középvállalkozások interneten való professzionális megjelenését segíti elő a frissen indított NetON honlap piac: az ingyenes portálon megrendelt honlapok akár ötven százalékkal olcsóbbak a megszokottnál.

A hazai honlapépítők (webdesignerek) nagy részét tömörítő NetON honlap centrum (www.neton.hu) egy ingyenes internetes piactér. Működéséne k lényege, hogy összehozza a honlap megrendelőket az adott pillanatban legalacsonyabb árat kínáló, de minőségi szolgáltatást nyújtó honlapépítőkkel.

A rendszert kiépítő AI-IT Kft.-nek a NetON-nal fontos célja volt, hogy az eddig sok esetben drága, és ezért sokak által elhalasztott honlapépítést tegye mindenki számára elérhetővé. A honlap piacon egyszerre több webdesigner tesz ajánlatot a feladott hirdetésekre, ezzel aktív árversenyre kényszerítve a regisztrált designer cégeket (a designer cégek licitálnak a honlapot Megrendelők hirdetéseire). Az állami támogatásokkal együtt most akár ötven százalékkal is csökkenthetőek a honlapépítés költségei. Az AI-IT Kft erőfeszítéseinek eredményeként a NetON honlap piacon már elérhető minőségi honlap akár 20 ezer forinttól is, ami akár már egyéni vállalkozók, magánszemélyek számára is gyorsan kifizetődő.

Amint megszületett az igény a honlapkészíttetésre, a NetON segít minden Megrendelőt, hogy pontosan meghatározzák az igényeiket, így a céloknak leginkább megfelelő honlaphoz juthassanak. Ennek érdekében a NetON rendszerben jól elkülönülő szolgáltatási szintek kerültek meghatározásra:

- az INDULÓ HONLAP a legolcsóbb megoldás, itt gyakorlatilag kész minőségi honlapok közül választhatnak az érdeklődők, melyek kisebb grafikai igazítás után (pl színek vagy logo elhelyezése) 1-3 nap alatt el is készülnek

- az egyedi DESIGN kategóriában több tucat független designer kínálja a szolgáltatásait. Egymással versenyezve licitálnak a lehető legjobb árakat vállalva, és készítik el napok alatt a megrendelő egyedi minőségi honlapját

- a PROFI honlap kategóriában szintén egyedi megjelenésű, de sokoldalú, profi funkcionalitást biztosító honlapok készülnek. A webáruház, termékkatalógus és egyéb funkciók segítik, hogy nem csak marketing, de üzleti hasznot hozó honlapok, portálok épüljenek. Ebben a kategóriában csak előminősített, profi cégek licitálhatnak a megrendelők ajánlatkéréseiére.

Egyszerűen, utánajárás nélkül lehet honlaphoz jutni, ez a közös mindhárom kategóriában. A hirdetés (ajánlatkérés) feladása mindössze három percet vesz igénybe, és egy Varázsló (sorvezető) segíti a megrendelőt igényei összefoglalásában, aminek használatával internetes tájékozódásban járatlan megrendelők is könnyen és gyorsan tudnak ajánlatot kérni. A feladott hirdetést a rendszer a regisztrált webdesignerek felé továbbítja, akik egymással versenyezve, közvetlenül jelentkeznek a megrendelésre. A megrendelő meghatározhatja a licitálás határidejét, így a piacon az adott pillanatban elérhető legjobb ár-érték arány alakul ki.

Szintén közös, hogy igény esetén saját szerkesztő felület is kérhető a honlaphoz. A szerkesztő felülettel (CMS) mindenki saját maga módosíthatja a honlapja tartalmát, vihet fel szövegektől, képektől kezdve új menüpontokig bármit.

Az Európai Unióban a saját honlap teljesen bevett gyakorlat, amitől hazai vállalkozóink ugyancsak el vannak maradva. Ezért a kormányzat célja elősegíteni a kis- és középvállalkozói szféra professzionális internetes megjelenését. Ahhoz, hogy egyszerűen elérhető, de mégis hatékony marketing eszközzé váljon az internetes honlap, most éppen ezért állami támogatás is biztosított.

Kapcsolódó anyagok:
www.neton.hu
www.honlapcentrum.hu
Cikk az Indexen