Orsolya
7 °C
17 °C

Merj különbözni!

2004.05.03. 10:06
"Legjobb munkahely" 2003. évi második helyezés
Családbarát munkahely különdíj, 2003.
Hewitt Európa 5. legjobb munkahelye, 2003.
Egészséges Munkahely AmCham díja
ISO 14001 szabvány

Az elektronikai alkatrészeket gyártó National Instruments Europe Kft. 2001. évi alapkőletétele óta egyértelmű sikertörténet. Az elnyert díjakon, elismeréseken kívül mit kell tudnunk a gyárról, annak vezetéséről, személyzeti, valamint értékesítési filozófiájáról?

A National Instruments (www.nieurope.com) a virtuális műszerezés (virtual instrumentation - egy forradalmian új koncepció, ami teljesen megváltoztatta a tudósok és mérnökök megközelítési módját a mérésadatgyűjtéshez és automatizáláshoz) úttörője és piacvezető a területen. Kihasználva a PC-ket és a hozzájuk tartozó technológiák előnyeit, virtuális műszerezés növeli a teljesítményt, olcsóbb, köszönhető a bárhova könnyen integrálható szoftvereknek, mint például az NI LabVIEW grafikus fejlesztő környezet, vagy az adatgyűjtésre, gépi látáshoz és szabályozásokhoz is használható PXI modulok. Vásárlóink kutatók, mérnökök a műszaki világ minden területéről, akik az NI szoftvereit és hardvereit használják a DVD-k tesztelésétől a gyógyszerkutatásig, hogy termékeiket gyorsabban és olcsóbban állítsák elő.

Minden vállalat számára fontos, hogy üzleti céljai megvalósításához stabil, megbízható munkavállalói gárdával rendelkezzen.

Az NI munkatársai bíznak a vállalatban, szeretik munkahelyüket. A szöveges visszajelzések is kiváló munkahelyi légkörről, "egyedi" vállalati kultúráról árulkodnak. A munkatársak jövőbe vetett bizalmát erősítheti munkahelyük biztonságának érzete is: a dolgozók kiemelkedő aránya (63 százalék) biztosnak tartja munkahelyét, nem fél állása elvesztésétől.

"A vállalati kultúra abszolút különbözik más munkahelyektől, az itt dolgozó emberek mentalitása teljesen pozitív."
"Olyan juttatások, amikről más cég nem is gondolkodik."
"A hétvégék szabadok, ha nem, akkor túlórában van elszámolva."
"Dolgozóközpontú, meghallgatják az ember véleményét."
"... korrekt hozzáállás a dolgozókhoz."
"nyitott, fiatalos légkör, jó csapat, barátságos, családias hangulat bent a munkahelyen is."
"... a felsővezetéssel szinte mindent meg lehet beszélni, toleránsak, véleményem szerint a dolgozók elől nem titkolnak el szinte semmit."
"Sokat tesz a dolgozóiért, pl. szabadidős programok, különböző juttatások, támogatások."
"Sokkal rendesebbek a főnökök, figyelembe veszik a dolgozók érdekeit, más munkahelyen olyan érzésem volt, hogy nekem kellett örülnöm, hogy ott dolgozhatom, itt pedig úgy gondolom, örülnek, hogy itt dolgozom."

A National Instruments munkatársai elkötelezettek munkahelyük iránt, pozitívan tekintenek a jövőbe, és nehezen válnának meg munkahelyüktől. A dolgozók nemcsak elégedettek a vállalattal, de jórészt úgy gondolják, hogy jobb is, mint más munkahelyek. Véleményük szerint munkahelyük más vállalatoktól lényegesen különböző, emberközpontú kultúrával rendelkezik, ahol pozitív mentalitású emberek dolgoznak családias légkörben.

A vállalat külső megítélése a munkatársak észlelése szerint pozitív: büszkék a vállalat termékeire, munkahelyüket a termékpiacon országosan ismert és elismert cégnek tartják. Emellett nemcsak a fogyasztói piacon érzékelik a vállalat kiválóságát, véleményük szerint a vállalat a munkaerőpiacon is vonzerővel bír: képes a tehetséges emberek vonzására.*

A cég foglalkoztatáspolitikáját Dr. Ábrahám László (képünkön), a National Instruments Europe Kft. ügyvezető igazgatója is kiemelkedőnek tartja:
"Cégünknél évente 105 óra tréning jut egy személyre. Több mint hét különböző szintű és a műszakokhoz alkalmazkodó nyelvtanfolyamunk van, ahol tanulhat mindenki kedvére angolul. A külföldi oktatásra elsősorban a professzionális munkakörökben dolgozóknak van lehetőségük. Közülük mennek ki kollégák Amerikába, ahol egy vagy két hétig egy meghatározott projekten dolgoznak. Az emberek nagyon becsülik, hogy hagyjuk őket tanulni, de csak azokat a képzéseket támogatjuk, amelyek az egyének szakmai fejlődését szolgálják, és egybe esnek a cég érdekeivel is. Van egy 11 fős trénercsapatunk is, akik a készségfejlesztésre koncentrálnak."

"Az elkövetkező két évben 15-20 szoftverest szeretnénk alkalmazni egy bizonyos projekthez. Össze kell szednünk új operátorokat, csoportvezetőket, esetleg új műszakvezetőket, kiszolgáló személyzetet, mérnököket, logisztikusokat, kiszállítókat és a számítástechnikai vonalat is erősíteni kell. Ebből látható, hogy egy hatalmas kihívás előtt állunk és mi szeretnénk az eddigi jó színvonalunkat megőrizni, az eddigi családias légkört fenntartani. Ezzel egyidejűleg a kutatásfejlesztést is létre akarjuk itt hozni, ami azt jelenti, hogy mérnököket kell idehozni Debrecenbe. Ez egy új kihívás, aminek meg kell felelnünk. Ez egy életre szóló program és ezt igyekszünk minél eredményesebben megvalósítani."

A National Instruments Europe Kft. aktuális állásajánlatai megtekinthetők a www.nieurope.com címen, illetve érdeklődni lehet Czégény Natália HR munkatársnál a következő elérhetőségeken:

Tel.: +36-52-515-515
Fax: +36-52-515-419
e-mail: jobhungary@ni.com

* Hewitt Inside- Legjobb Munkahely-felmérés 2003