Nándor
7 °C
23 °C

Fájdalomcsillapítás a nyílt vízen

2005.06.14. 13:10
Talán mondanunk sem kell, hogy milyen kilátástalannak érezzük a sorsunkat, ha elkap minket egy fejfájás vagy hasogatni kezd a fogunk. Ilyenkor idegesen kapkodunk a táskánk után, amelynek legmélyebb bugyraiban lapul meg az "életmentő" gyógyszer, amely persze éppen abban a pillanatban nincsen meg, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Még rosszabb a helyzet, ha táska sincs, amelyben kutakodhatnánk. Például sportolás közben. Ennek kapcsán beszélgettünk Magyar Vilmával, a Kékszalag vitorlásverseny legjobb női csapatának tagjával a Nurofen fájdalomcsillapítóról és az utántölthető Pikk Pakk csomagolásáról.
#alt# - Hol találkoztál először a Nurofen új, Pikk Pakk csomagolásával?
- Több helyen is "összefutottam" ezzel a termékkel, de először egy női magazin hirdetésében akadt meg a szemem ezen az ezüstszínű dobozkán. Egy patikában érdeklődtem utána, és mivel recept nélkül kapható, rögtön meg is vettem. Azóta használom, most már mindig kéznél van, ha megfájdul a fejem.
- Azelőtt milyen fájdalom- vagy lázcsillapítót használtál?
- Ami szembe jött. A Nurofen esetében egyszerű a képlet, mert a tizenkét darabos levél éppen beleillik a Pikk Pakk szettbe. Ha úgy tetszik, itt a külcsín és belbecs összhangban van egymással: a Pikk Pakk csomagolás a praktikusságát domborítja ki a terméknek, amely láz- és fájdalomcsillapító gyógyszer - ezt se felejtsük el szem előtt tartani.
- Mikor használod a Nurofen Pikk Pakkot?
- Menjünk kívülről befelé, jó? Arról már beszéltem, hogy a műanyag dobozban lévő gyógyszer táskában hordva megőrzi az állagát. Régen csak úgy bedobtam a táskámba a gyógyszeres levelet, ami aztán elveszett az iratok, rúzsok, papírzsebkendők kuszaságában. A Pikk Pakkot viszont különösebb keresgélés nélkül megtalálom már csak színe és formája, mérete okán is. Ezek voltak tehát azok a tapasztalatok, amelyek megkedveltették velem ezt a formát. Nem szabad elfelejteni, hogy tulajdonképpen mit is szolgál ez a Pikk Pakk doboz? Egy olyan gyógyszer rejt, amely a fejfájást és a lázat hatékonyan csillapítja és a nehéz napokon is segítségemre siet.
- Sportolás közben nálad van a Nurofen Pikk Pakk?
- Jó, hogy ez a kérdés felmerült, mert szerintem egy élet közeli példa jobban láttatja a termék előnyeit. Vegyük például esetemben a vitorlázást. Nem kell űzni ezt a sportot ahhoz, hogy valaki átérezze, milyen az amikor valakinek "átfújja" a fejét a szél és rettenetesen hasogató fájdalmat okoz. Verseny közben nincsen idő a táskában vagy a kajütben keresgélni: kéznél kell lennie a segítségnek. A Nurofen Pikk Pakkot zsebre dughatom úgy, hogy a gyógyszer nem töredezik meg, nem ázik el. Mindenkinek ajánlom!


A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!