Hedvig
7 °C
23 °C

NutriAction: meghosszabbítják az akciót

2006.04.03. 13:12
A nagy érdeklődésre való tekintettel a NutriAction szervezői úgy döntöttek, meghosszabbítják az akciót, hogy a lehető legtöbb alultáplált beteg vehessen részt a szűrésen és a szükséges kezeléseken.

Az eredetileg egyhetes időtartamra meghirdetett NutriAction a szervezők döntése nyomán egész áprilisban elérhető lesz a betegek számára. A civil és szakmai szervezetek a hosszabbítást azzal indokolták, hogy a tervezettnél hosszabb időre van szükségük az akcióban részt vevő háziorvosoknak és szakorvosoknak az alultáplált betegek szűrésének tényleges megkezdéséhez.

Az akció célja az alultáplált betegek számának pontos meghatározása és kezelésük mielőbbi megkezdése, ehhez a szervezők 3700 háziorvos és 1500 szakorvos kolléga segítségét kérték. A Nutriaction a Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Szekciója, a Magyar Betegjogi Közhasznú Egyesület, a Magyar Mesterségesen Táplált Betegek Egyesülete, a COPD-s Tüdőbetegek

Egyesülete és a Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete összefogásával indult el 2006 március 20-án. Az akció további részleteit és a szűréshez szükséges anyagok a www.nutriaction.hu oldalon találhatóak meg, illetve onnan tölthetőek le.