Orsolya
7 °C
17 °C

Nyakunkon a nyár!

2006.04.24. 10:26
április 30. és május 1., Millenáris

A Nyakunkon a nyár!-expót 2004-ben hagyományteremtő célokkal szerveztük meg. Valós igényekre válaszoló kezdeményezés, amely családok ezreinek segít a nyári szünetet megfelelően megtervezni. 2005-ben a két nap során már 30 táborszervező mutatkozott be a majd' 20 ezer látogatónak, akik eljöttek a Millenárisra.

Az idén is létező problémára keresünk megoldást, hisz a családok szívesen

  • tájékozódnak egy helyen a vakációs programokról,
  • válogatnak különböző helyszínek és tematikus táborok között,
  • - találkoznak személyesen is a szervezőkkel.

Ízelítő a koncert- és programkínálatból:
Disney- és mesedalok gyerekeknek, felnőtteknek, a Roxínház koncertje, Táncház, Animal Cannibals-koncert, Kaláka- és Palya Be- koncert, bábszínházak műsora, Dolák-Saly Róbert gyermekprogramja, Bálint Ádám a Megasztárból, gombfoci, rajzverseny, tombola!

A kétnapos rendezvényt a PEOPLE TEAM Alapítvány, a PEOPLE TEAM Millennium Kft., a Kölyök Európa Egyesület és a Millenáris Kht. gyermekprogramokkal foglalkozó részlege szervezi és bonyolítja le.

A koncertek, játszóházak, sportbemutatók és az általános kulturális kavalkád mellett egy különleges kiállítást is megnyitunk, címe: PONGRÁC HÍRES LESZ!
A megnyitó időpontja május 1., 16 óra, helyszíne pedig a Millenáris Fogadó színpada. Pongrác egy általunk létrehozott figura (Kadosa-Kiss József alkotása), aki az életről és magáról gondolkodik. Őt szeretnénk bemutatni a közönségnek. Huszonöt híres embert kértünk fel - Rutkai Bori, Németh Gábor, Esze Dóra, Havas Henrik, Kiss Tibor, Legát Tibor, Bárdos Deák Ágnes, Vágvölgyi B. András, Dolák-Saly Róbert, Ágens, Hajós András, Kozma György, Lévai Balázs, Bakáts Tibor Settenkedő, Müller Péter Sziámi, Bródy János, Győrffy Miklós, Réz András, Pauer Gyula, Varró Dani, Vágó István, Till Attila, Németh Juci, Schell Judit, Gubás Gabi -, akik el is fogadták felkérésünket, írjanak a képregényhez szövegeket.
A két nap folyamán a gyerekeket is szeretnénk bevonni a játékba. A belépőjegye mellé mindenki kap egy Pongrác képregénycsíkot, amire a saját variációit írhatja. A legjobb 25 alkotást díjazzuk, a Bookline Online Könyváruház jóvoltából. A díjakat a kiállítás utáni fogadáson adjuk át. A kiállítást Karafiáth Orsolya és meglepetés-személyek nyitják meg.

A két nap alatt zajlik a "Szabadság, Tanulás, alternatívák pedagógia-nap", amelynek fővédnöke Vekerdy Tamás, támogatója FÜPI/AME/SULINOVA. A konferenciára szeretettel várunk minden leendő és aktív pedagógust, szülőt, és érdeklődő fiatalokat is.

További információk:
Palotás Attila
T: 275-7576 vagy 06-20/9335-495
E-mail: info@kretamagazin.hu
www.nyakunkonanyar.hu