Hortenzia, Gergő
3 °C
7 °C

500 ezredik internetbankos ügyfél az OTP Banknál

2006.10.18. 10:40
Ismét fontos mérföldkőhöz érkezett az OTP Bank, miután 2006. augusztusában megkötötte 500 ezredik internet bankos szerződését. Ebből az alkalomból 500 ezredik ügyfelének egy 500 000 forint értékű OTP Travel utazási utalványt ajándékozott. Az elektronikus banki szolgáltatások terén is piacvezető legnagyobb hazai pénzintézet a közelmúltban több ízben is jubilált. 2005. novemberében ünnepelte az 500 ezredik mobil banki, majd 2006. februárjában az 1 milliomodik OTPdirketes ügyfelét.

A GKI piackutató cég statisztikai adatai szerint az elektronikus csatornákon az OTP Bank piaci részesedése közel 50%-os. A dominanciát jelzi, hogy a második legnagyobb hazai internetbank kb. 10%-os részesedéssel rendelkezik.


Forrai Péter - Ügyvezető igazgató
Elektronikus Banki Igazgatóság

Az 500 000 internet bankos ügyfél elérése hatalmas eredmény hazánkban, ahol az internet penetráció messze elmarad a nyugat-európai országokétól. A lakosság internet hozzáférése 22%, szemben az EU 48%-os átlagával, míg az EU 15-ök 52%-os aránnyal büszkélkedhetnek. Magyarországon 2,2 millió háztartásnak nincs kapcsolata a digitalizációval, mivel nem használ PC-t és internetet sem.

Az OTPdirekt internetes szolgáltatás banki műveletek széles skáláját nyújtja ügyfeleinek, amely révén a bankolás kényelmessé, és a nap 24 órájában elérhetővé válik. A tranzakciós tárházban a következő műveletek végezhetők: eseti átutalás, pre-paid feltöltés, betéti lekötés, EBPP (közszolgálati számlák fizetése), kártya fedezeti utalás, igénylés. Egyik legnépszerűbb szolgáltatás a pre-paid feltöltés, - amellyel bármely hazai mobilszolgáltató pre-paid kártyájának feltöltésére - havonta több mint 40 ezer feltöltést végeznek a pénzintézet ügyfelei. A bank szemszögéből az image növelés melletti további előny a fiókok tehermentesítése és a költséghatékonyság. Ezt az ügyfelek is érzékelhetik, mivel internet vonatkozásában 50%-kal olcsóbbak a tranzakciós díjak, mint a bankfiókban.

Az OTP Bank honlapjának megújulását az internetbank arculatváltása követte 2006. augusztusában. A változásokat követően egy áttekinthetőbb, ügyfélbarát oldal várja az internetbanki felhasználókat, akik immáron könnyedébben navigálhatnak az internetes banki szolgáltatás funkcióinak széles választékban.

Habár az internettel megoldható az időtől való függetlenség, hiszen a nap 24 órájában elvégezhetők a tranzakciók, a helyi korlátok megmaradtak. Ennek feloldása érdekében próbálja a pénzintézet legnépszerűbb szolgáltatásait mobil eszközökön is elérhetővé tenni. Jelenleg két módja van a tranzakciók elvégzésének: az egyik WAP-on keresztül, a másik egy új szolgáltatás az Aktív Mobilbank. Az utóbbi megoldás népszerűsítését nyereményjátékkal kezdte, amelyet az index honlapról lehet elérni. A nyereményjáték keretében azon OTPdirekt szerződéssel rendelkező ügyfelek között, akik október 30-ig letöltik az Aktív mobilos alkalmazást, OTP travel utazási utalványokat sorsol ki:

1. díj: 150 000 Ft értékű OTP travel utazási utalvány
2. díj: 100 000 Ft értékű OTP travel utazási utalvány
3. díj: 50 000 Ft értékű OTP travel utazási utalvány

Az internetbank használatának sarkalatos pontja a biztonság. Ezért az OTP Bank olyan rendszert alakított ki, amelyben ügyfelei maximális biztonság mellett bankolhatnak az interneten. Így az óvatlan és számítástechnikában kevésbé járatos ügyfelek is biztonságosan vehetik igénybe szolgáltatásait.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft