Hedvig
7 °C
23 °C

Folytatódik a Pannon és a Magyar Nemzeti Galéria kapcsolata

2009.04.02. 17:36 Módosítva: 2009-04-02 17:36:41

A Pannon immár több mint 15 éve áll főtámogatóként a Magyar Nemzeti Galéria mellett, és segíti saját eszközeivel az intézmény munkáját. Az elmúlt másfél évtizedben olyan klasszikus és kortárs kiállítások valósultak meg a Pannon segítségével, mint például a Mednyánszky, a Munkácsy, a Magyar Vadak, a Vaszary, a Zichy, vagy a Mátyás király öröksége, amelyek méltán vonzották a látogatók százezreit.

Rippl-Rónai József - A geszti kastély, 1912
Rippl-Rónai József - A geszti kastély, 1912

A Pannon számára 2009-ben is kiemelt fontossággal bír a kultúra támogatása, így változatlan feltételekkel további egy évre hosszabbítja meg a Galériával fennálló támogatási megállapodást.

„A Magyar Nemzeti Galéria a hazai képzőművészet egyik fellegvára. A művészet innováció, mely előre hajtja a világot: mintát ad, gondolkodásra késztet, új világokat tár fel előttünk. Olyan értékek ezek, melyeket a Pannonnál magunkénak vallunk, és büszkék vagyunk rá, hogy támogathatjuk a Magyar Nemzeti Galériát" - nyilatkozta a támogatási szerződés aláírása kapcsán Fridtjof Rusten, a Pannon kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

„Az elmúlt 15 évben több millió látogató tisztelte meg kiállításainkat, legyen szó állandó, vagy időszaki tárlatokról. A Pannon támogatása azt jelzi számunkra, hogy a kultúra nem csupán egy elvont fogalom, hanem a versenyszféra számára is komoly értékkel bíró terület. Továbbra is szeretettel várunk mindenkit kiállításainkra, és biztosak vagyunk abban, hogy a Pannon segítségével a közönség megelégedésére szolgáló szellemi táplálékot nyújthatunk a jövőben is" - mondta el Bereczky Loránd, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója.

A bejelentés egybeesett a Magyar Nemzeti Galéria legújabb, a „Művészház 1909-1914" című kiállításának megnyitójával. A Rózsa Miklós nevével fémjelzett egyesület nem egészen négy és fél éves működése alatt hozzávetőleg negyven kiállítást szervezett, melyek azt a célt szolgálták, hogy a kevésbé ismert, fiatal művészek kisebb, önálló kollekciókkal mutatkozhassanak be. A Művészház rövid fennállása ellenére betöltötte hivatását: a hazai közönséget megismertette a legfrissebb magyar és nemzetközi törekvésekkel, programjával felkeltette az érdeklődést a progresszív irányzatok iránt, és számos művész számára adott teret a bemutatkozásra - egyesek számára az indulást, az első sikereket jelentette. A Művészház jelentőségéről legmarkánsabban a kiállításokon bemutatott művek mai sorsa tanúskodik: a magyar művészet számos kiemelkedő alkotása ma a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán látható, a nemzetközi művészet remekei a Szépművészeti Múzeum mellett Pétervártól Berlinig, Bécstől New York-ig különböző múzeumok állandó kiállításának reprezentatív darabjai.

A Pannon vállalati felelősségvállalásáról, szponzorációs tevékenységéről bővebb információ itt érhető el.