Jenő
3 °C
8 °C

Mutasd a mobilod, megmondom, ki vagy

2005.03.07. 10:04

#alt#Az első generációs kamerás mobiltelefonok még csupán vicces, spontán szituációk megörökítésére szolgáltak, ahol elsősorban nem a minőség volt a fontos. A második generációs kamerás mobiltelefonoknál a minőség mellett előtérbe kerülnek olyan funkciók is, mint a képszerkesztés vagy a nyomtatás. Jelenleg a VGA felbontású kamerás mobiltelefonok a leginkább keresettek a piacon. Azonban egy nyugat-európai becslés szerint másfél-két év múlva már 2 megapixel felbontású kamerás telefonok uralják majd a piacot. A kamerás mobil trend erősödését mutatja az is, hogy tavaly az EU-ban eladott gsm készülékek több mint 70%-a már kamerával felszerelt volt.

Egyre több vásárló teszi fel magának a kérdést: Ha mindenki kamerás mobilokat vesz, melyeknek egyre jobb minőségű a felbontása, akkor minek vásároljon digitális fényképezőgépet? Ugyanakkor, aki egy kicsit is ért a technikai újdonságokhoz, az tudja: a két eszköz jól megfér egymás mellett, hiszen a kamerás mobilok területe továbbra is a spontán, vicces, akár extrém helyzetek megörökítése, a digitális gépek pedig a fontos családi és baráti események nélkülözhetetlen kellékei.

#alt#

A folyamatosan változó mobil piaci árak és a változó világunk is arra késztet bennünket, hogy mi is rugalmasak legyünk, így a legjobb választás egy kártyafüggetlen mobil. Ezt támasztja alá a legnagyobb országos hálózattal rendelkező digitális képalkotó eszközöket forgalmazó cég a Photo hall szakértője is. "A hazai értékesítésben is előtérbe kerültek a kártyafüggetlen kamerás mobilok. Egyre több vásárló számára fontos a jó minőségű VGA felbontású telefon, amelyhez csupán egy adatkábelt kell vásárolni és könnyen áttölthetők a mobillal készült gépek számítógépünkre. Az MP3 technológia is betört a mobilpiacra, így egyre több telefonba kerül bele és egyre többen használják MP3 felvételek lejátszására a mobiljukat."- nyilatkozta a szakember.

A kamerás mobil boom magával hozta az árak csökkenését is. A Photo hall üzleteiben most egy igazán kiváló több funkciós kamerás mobil kapható kedvező, akár havi 5990 forintos hitelkonstrukcióban is. A Sony Ericsson K700i kártyafüggetlen MMS készülék 65 000 színű LCD kijelzős, beépített kamerával, videóval és MP3 lejátszóval felszerelt. 41 MB memórája van, EMS, GPRS, WAP és bluetooth funkciók mellett még elmondhatjuk erről a gépről azt is, hogy igazán "trendi". E telefon is jól példázza azt a divatfolyamatot, amelyet egy mondatban leginkább így fogalmazhatnánk meg: Mutasd a mobilod, megmondom, ki vagy!

www.photohall.hu