Orsolya
7 °C
19 °C

Pókerverseny Tropicana-módra

2005.07.26. 10:37
Nem kevesebb, mint 750000 ezer forintot vihetett haza vasárnap este az a szerencsés játékos, aki a Tropicana Casinóban első helyezettként megnyerte az Első Hivatalos Pénzdíjas Pókerversenyt. A játék maratoninak bizonyult, hiszen az előzetes várakozásoktól eltérően csaknem nyolc órán keresztül küzdöttek egymással a kártyaforgatók.

#alt#Magyarországon elsőként engedélyezte a budapesti Tropicana Casinónak a Szerencsejáték Felügyelet a hivatalos pókerverseny megrendezését. Az Amerikából származó kártyajáték hazánkban is évek óta hódít, de mostanáig csak baráti társaságok odahaza verhették a blattot, vagy kaszinók asztalai mellett próbálhattak szerencsét a játékhely ellen. A most a kaszinóban meghirdetett pókerversenyen harmincan indultak, akik közül végül hat szerencsés osztozhatott a nem kevés összegű pénzdíjakon.

  • #alt#
    Szűcs Kristóf igazgató ( balról) + 3.helyezett nyertes
    Régi mondás, hogy "Tanulj meg kártyázni és boldog öregkorod lesz!" - véli Szűcs Kristóf, a kaszinó igazgatója. - A vasárnapi tesztversenynek szánt rendezvénnyel szeretnénk végre mi is bekapcsolódni a világ pókerközösségének vérkeringésébe. A pókerjáték divatja persze már évek óta átlépte hazánk határait, az elmúlt években sorra alakultak az ilyen-olyan pókerklubok, hasonlóan a bridzshez, illetve sakkhoz. A Tropicanában most megrendezett és minden várakozást felülmúlóan jól sikerült pénzdíjas versennyel szerettünk volna kedvet csinálni a pókerezőknek, akik április óta hivatalosan engedélyezett keretek között hódolhatnak legkedvesebb szenvedélyüknek. Bár a harminc induló között volt négy külföldi illetőségű játékos is, az év végen, a Las Vegas Casinóval közösen megrendezésre kerülő, Első Budapesti Nyílt Pókerbajnokság elnevezésű nemzetközi versenyen reményeink szerint számos náció képviselteti magát, ezzel is világszintre emelve a magyar pókerrendezvényeket.

Az éjszakába nyúló izgalmakban igencsak bővelkedő pókerversenyre nevezési díj ellenében lehetett jelentkezni, amelynek teljes összegét felosztották a hat legjobb játékos között. A neve elhallgatását kérő abszolút győztes közel nyolcszázezer forintot vihetett haza.

  • #alt#
    Az első díjazott felvágja a tortát
    Hosszú évek óta szerelmese vagyok a kártyajátékoknak, a pókert különösen szeretem, nem véletlen, hogy örömmel neveztem be a mostani versenyre - mondja a győztes. - Idehaza rendszeresen játszom baráti társaságokban illetve itt a Tropicanában, és külföldön is gyakran betérek kaszinókba. Most egészen a játék legvégéig nem hittem volna, hogy én leszek az első, hiszen remekül játszó ellenfeleim voltak. Hasonló összeget már nyertem szerencsejátékon, de hogy a mostani nyereményemet mire költöm, azt még nem tudom, az is lehet, hogy visszatérek vele a kaszinóba.