Erzsébet
0 °C
7 °C

Minősített Európai Uniós tanácsadók a hazai piacon

2004.10.28. 10:00
A pályázati tanácsadói piacon közel 3000 egyéni, és vállalkozói formátumban működő pályázati tanácsadót tartanak nyilván. A megbízók szempontjai szerint egyáltalán nem mindegy a minőség és a tapasztalat. Újabb minősített lista jelent meg az Országos Pályázati Minősítő Testület által azokról a vállalkozásokról, akik megfelelően végzik ezt a tevékenységet. Az első körben 51 vállalkozás felelt meg az elvárt követelményeknek.

"Együtt írunk - együtt nevetünk!_Tendernyi Pénz 2004-ben is" ez a rendkívül frappáns és ötletes szlogen fémjelzi hazánk egyik legnagyobb pályázati tanácsadó vállalkozásának az Árindex Kft.-nek piaci szereplését, akik természetesen nagyon örültek annak, hogy erre a szakértői és minősített listára is felkerültek. ( www.arindex.hu )

A cég jelenpillanat 41 fős szakmai csapattal, - melyből több mint 30-an ágazati, uniós és hazai források szakértői, - áll, a partnerek, érdeklődő vállalkozások rendelkezésére. Sikereiket napról-napra növelik, hiszen az csak egy tény, hogy eddig közel 300 hazai, uniós és egyéb nemzetközi projekt menedzselését vitték sikerre, de az elmúlt időszakban több olyan minősítést és elismerést szerzett meg a vállalkozás, amely elismertségét még inkább növelte a hazai tanácsadói piacon. "Sok év szakmai munkája, tapasztalata és rendkívül jó és összefogott csapatmunka rejlik mindezen tények mögött. A dinamikus és aktív piaci jelenlét mellett, nemcsak az ügyfelek megszerzése, de az ügyfelek megtartása és a piaci szerepvállalás növelése is meghatározó célunk "- vallja Semperger Kinga az Árindex Kft. szakmai igazgatója.

"Több éve nagy hangsúlyt fektetünk a kollégák szakmai képzésére, a belső tréningekre és arra, hogy a pályázati piac napi szintű alakulását megfelelő tudásanyaggal és megfelelő tempóban tudjuk követni. Ez ugyanis elengedhetetlen az uniós csatlakozás jegyében. Ennek kapcsán az egyének minősítése a fontos, hiszen a szakértelmet és a tudásbázist minden esetben növelni kell. Ezen minősítéseket tökéletesen egészítik ki az egész cégre vetíthető elismerések, szakmai sikerek. Mindez kollégáink számára is motivációt jelent." - véli Semperger Kinga.

Egy tanácsadó a hazai piacon számos teendőt kell, hogy ellásson, hiszen a vállalkozások, önkormányzatok és intézmények számára is nagyon fontos megtanulni az EU - nyelvén, elvégre csak így lehet az országunk sikeres uniós forrásokat megszerző és felhasználó az elkövetkező időszakban.

"Az Árindex Kft. nem csak pályázatokat ír, hanem teljes körű szolgáltatási csomagokkal rendelkezik a hazai pályázói piac minden résztvevője számára. A konzultációs rendszerben megoldott tanácsadói munka mellett, a partnereink számára folyamatos pályázati szűrést és szaktanácsadást is nyújtunk. Sok esetben egy vállalat kihelyezett pályázati osztályaként működünk, hiszen az igények különbözőek az Árindex Kft. pedig rugalmasan alkalmazkodik az ilyen típusú elvárásokhoz is. A teljes körű szolgáltatás igaz, a pályázatokat tökéletesen kiegészítő különböző projektfinanszírozó hitelekre is, és a Széchenyi kártyára is, amelyekről a cégcsoport egy másik tagja, a Közép Európai Gazdasági Tanácsadó Kft. ( www.keu.hu ) nyújt teljes körű képet partnereinknek. A pályázatírási munkálatokkal párhuzamosan, megvalósíthatósági tanulmányokat és egyéb elemzéseket, üzleti terveket is készítünk. Cégünk minőségpolitikai szempontjai szerint az ügyfeleinket a nyertes pályázatok utáni elszámolásban és nyomon követésben is segítjük. Emellett közbeszerzési tanácsadásban és egyéb vállalkozásfejlesztési tanácsadásban is részesítjük őket. Számunkra elengedhetetlen tényező, hogy folyamatosan kapcsolatban álljunk az ügyféllel. Vállalkozásunk emellett oktatási és egyéb workshop jellegű programokat is szervez vállalkozásoknak, önkormányzatoknak és kistérségeknek, ahol a pályázatokra való felkészülést tanítjuk meg a jelenlévőknek." - számol be Semperger Kinga az Árindex Kft. tevékenységeiről.

Az Árindex Kft. nemcsak a nagy volumenben történő munkálatokat, de a minőségi tényezőket is maximálisan a szem előtt tartva, indította el a vállalkozásnál az MSZ EN ISO 9001:2001 szerinti minőségirányítási rendszer bevezetését 2004 őszén. "Erre azért is volt szükség, mert egy ekkora szervezeten belül nem mindegy, hogy a vállalat belső folyamatai milyen rendben, rendszerességgel zajlódnak. Mindig fontos a mérhetőség és a tervezés. Úgy gondoltuk, hogy a szolgáltatási ágazatban, a tanácsadói piac számára is nagyon fontos a minőségirányítás, mert ezáltal a vállalat szervezeti egységei és az egyének is egy jól működő rendszerben látják át munkájuk eredményét. A minőségirányítási rendszer kiépítésének részeként vezettük be pályázatírói részlegünkön a minőségellenőrzési osztályt, amely minden általunk elkészített pályázatot ellenőriz. Csak a megfelelő MEO után kerülhetnek partnereink pályázatai beadásra. Mint az egyik legnagyobb pályázati tanácsadó vállalkozás, feladatunknak éreztük, hogy a piac számára egy minőségi szintet tudjunk felmutatni. Éppen ezért auditált folyamataink a pályázatfigyelés, pályázati tanácsadás és a pályázatírás" - számol be Csoma Péter szervezetfejlesztési vezető, aki a vállalkozás minőségirányítási megbízottja is egyben.

Az elmúlt időszak nagyon eredményesnek mutatkozott az Árindex Kft. számára, hiszen a kamarai és ISO minősítésük mellett, ebben az évben ismét megkapták az Üzlet és Siker minősített vállalkozások díját is, amelyet már a tavalyi évben is egyedülállóan birtokoltak a pályázati tanácsadói piacon.

Az Árindex Kft. várja az Ön projekt ötletét is! www.arindex.hu
További információ: Árindex Kft. 1071. Budapest, Peterdy u. 15. Pest Center Irodaház
Ügyfélszolgálat: Ilia Eszter 06 1 413 63 30, iliae@arindex.hu
Pályázati információk lekérhetőek a www.index.hu pályázatok menü alatt!