Vendel
5 °C
20 °C

A Raiffeisené a világ harmadik legjobb banki weboldala

2005.11.28. 14:50
RaiffeisenA magyarországi Raiffeisen Bank egymástól függetlenül két rangos nemzetközi elismerést is kapott a közelmúltban internetes portáljáért.

A Profnet Institute for Internet-Marketing kutatóintézet a bankok internetes megjelenését értékelő nemzetközi kutatás eredményei alapján a világ 2500 banki honlapja között dobogós helyen végzett a Raiffeisen Bank magyarországi internetes honlapja. A felmérésben 41 nemzetközi intézet kutatói vettek részt és 4 területen (kezelhetőség, interaktivitás, külső megjelenés és tartalom) 141 kritérium alapján értékelték a banki honlapokat. Az első helyet megosztva a Bank Millenium (Lengyelország) és a Wachovia Corporation (USA) szerezte meg. Őket követi közvetlenül minimális lemaradással a magyarországi Raiffeisen Bank.

Szintén hasonló tekintélyes elismerésben részesítette a Raiffeisen Bankot az amerikai Global Finance pénzügyi magazin, mely az idei évben is megnevezte a világ legjobb internetes bankjait. A magyarországi pénzintézet a "Legjobb lakossági internetes bank Magyarországon" címet nyerte el a new-york-i eredményhirdetésen.

A Raiffeisen-csoport tagjaként a magyar Bank stratégiájának is része az internet adta lehetőségek folyamatos és jövő-orientált kiaknázása. A Raiffeisen Bank 1999 óta biztosít széleskörű szolgáltatásokat az interneten keresztül ügyfelei számára. Mára egyedülálló módon a magyar bankok között, a Raiffeisen személyre szabható, integrált banki portálszolgáltatást nyújt ügyfeleinek. A Raiffeisen DirektNeten keresztül - a bankfiókhoz hasonlóan - lehetőség van a termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos teljes körű információk megszerzésére, szolgáltatások igénybe vételére, illetve a banki ügyintézésre (egyenleg lekérdezés, eseti és állandó átutalások, betétlekötés, igénylések).

A Raiffeisen Bank havonta közel 400.000 látogatást rögzít a www.raiffeisen.hu honlapon. Mára a lakossági ügyfelek eseti megbízásainak több mint kétharmada az internet banking rendszeren keresztül érkezik. Évente több mint 10 milliárd forint értékű megbízást bonyolítanak a lakossági ügyfelek ezen a módon, az átlagos megbízási összeg 55 ezer forint.