Kelemen, Klementina
3 °C
7 °C

Kattanj rá! Rákattansz!

2004.09.03. 11:11
Ez itt a kultúra, nagykanállal! A www.kultúra.hu-n belekóstolhatsz mindenbe, ami művészet. Az országos műsorkínálat olyan, mint a húsleves. Nem hiányozhat az étlapról. De ebben a húslevesben benne van apai- anyai.

Nézzél képeket!
Annyi adatbázis és archívum, amennyi eddig még sehol, olyan nevezetesség-kereső, amely Magyarország mind a 11 000 műemlékét megjelöli - ebből kétezer már most képpel, pontos leírással látható. Országjáróknak igazi csemege. Útnak indulsz? Vagy a hálón lógsz? Inkább a kulturális hungarikumokkal teli virtuális svédasztalt kerülgeted? Válassz az adatbázisok közül! Kutakodhatsz a színházi ki-kicsodában, a magyar kortárs vagy klasszikus festőművészek művei között, sok tízezer régi magyar film vagy a zeneirodalom nagy zeneszerzői és gyöngyszemei között, és megtalálod a magyar történelem nagy alakjait vagy eseményeit is. Írói interjúk és vallomások, könyvajánlók. Apád szerint már bezárt a kiállítás, amit te megint nem néztél meg? Ne hagyd magad! Magyarország első komplett kiállítás- keresőjében mindent megtalálsz.
Elfáradtál? Válassz itt az elektronikus könyvtárból.
Az öcséd rágja a füled? Ültesd ide egy mesefilm elé. Na mibe, hogy elhallgat?
Nézzel képeket!
Lehet, hogy csak a desszertre utazol? Ha nem tudod, hova menj színházba, ugyanarról a darabról olvass el három különböző kritikát, utána döntsd el melyikre kattansz rá! Utazol? Ki ne hagyd az európai programajánlót!
Vagy csak egy virtuális utazóval van szerencsénk? Nézz festményeket a kultúra.hu-n, vagy a ugorj be a szentendrei skanzen raktárába, hallgass népzenét, és ha rákattansz, hamarosan komplett zenei és képzőművészeti CD romokon is kereshetsz.
És ez még csak a kezdet. www.kultúra.hu – töltsd le a világot és feltöltődsz!