Lukács
7 °C
22 °C

Balesete miatt nem jön Ralf Schumacher

2003.09.19. 09:09
Kapcsolódó cikkek (1)
A Monzában balesetet szenvedett Forma 1-es versenyző mégsem tud részt venni az Allianz Hungária magyarországi gyermekbaleset-megelőzési kampányán.

Szeptember 5-én indult az a gyermek baleset-megelőzési kampány, amelynek plakátján az Allianz Hungária felkérése alapján szerepet vállalt Ralf Schumacher. A világhírű autóversenyző balesete miatt személyesen sajnos nem tudott megjelenni a kampány megnyitóján, melyre az alábbi levelet küldte:

"Kedves magyar Gyerekek, kedves Mindenki, aki segít gyermekeink biztonságos közlekedésében!

Ezt a levelet otthonról, az ausztriai Salzburgból írom. Épphogy túl vagyok egy komoly baleseten, és csak a legmagasabb színtű biztonsági berendezéseknek és védőeszközöknek köszönhetem, hogy életben maradtam súlyos sérülések nélkül.

Nagyon sajnálom, hogy a történtek miatt le kellett mondanom magyarországi utamat, pedig ezt az országot csodálom szépségéért, barátságos lakóiért, és azért a tökéletes szervezésért is, ami a Forma 1 Magyar Nagydíj jellemzője. Még inkább sajnálom, hogy nem lehetek személyesen ott a gyermek-baleset megelőzési kampány megnyitóján, ami a számomra nemcsak öröm, hanem megtiszteltetés is lett volna. Mindemellett őszintén remélem, hogy a kampány üzenetei utat találnak minden egyes magyar autóvezető gondolkodásához. Igazán remélem, mindenki átérzi majd annak fontosságát, hogy saját magunk és családunk érdekében figyelmesen kell közlekednünk. Azt állítom, hogy az én balesetem csak növeli ennek az üzenetnek az átütő erejét.

Gondolta volna valaki, hogy a Forma 1 minimum százszor biztonságosabb, mint a közúti közlekedés? Márpedig ez tény. Nálunk szigorúnál is szigorúbb és folyamatosan ellenőrzött biztonsági szabályok uralkodnak. A kocsikban hihetetlenül magas színvonalúak a védelmi technikák, a védőeszközök. És természetesen minden kormány mögött kivételesen jó pilóta ül. És mégis, mindezen körülmények ellenére a baleset a pillanat tört része alatt megtörténik.

Hétköznapi életünkben, a városok és falvak útjain, az országutakon nem csak kivételes képességű sofőrökkel találkozhatunk. Az átlagos gépjárművek biztonsági színvonala mélyen a versenyautóké alatt marad. A rendőri ellenőrzés sem lehet olyan állandó, mint a versenypályák felügyelete. Így tehát nekünk magunknak kell kontroláltan és figyelmesen cselekednünk. Felelősek vagyunk önmagunkért, és felelősséggel tartozunk gyermekeinknek.

Ez az én üzenetem Önökhöz és Hozzátok. És amint az első lehetőség adódik, nagyon szeretnék eljönni Magyarországra, hogy személyesen is találkozhassunk.

Üdvözlettel,

Ralf Schumacher