Costes Restobar - az egészséges konyhaművészet fővárosából
A Costes Restobar itt van velünk Budapesten. A Kálvin tértől induló Ráday utca, a Ferencváros teljesen felújított, sétáló-főutcája hangulatos teraszaival, promenád hangulatával, változatos kávéházi nyüzsgésével, megfelelő környezetet biztosít ennek a "harmónia-szigete" étteremnek.
A Costesbe járni sikk. Színei-fényei, a belső kialakítás minősége, meghittsége és mégis jóbaráti közvetlensége magával ragadó, akár egy kettesben eltöltendő meghitt vacsoráról, akár egy üzleti ebédről legyen szó.
A Costes konyhaművészete külön szót érdemel. A konyha füstüveg bejárati ajtaján lehetőségünk van bepillantani a művészek sürgés-forgásába. Az étlapon szereplő megannyi finomság elkészítését Hoffmann Oszkár és Lakatos Tímea chefek irányítják. Nem is csalódtunk. Az ételek bármely "nouvelle cousine" szakzsűri bírálatán méltóan helyt állnának. Az étlap bőséges kínálatában egyaránt megtalálható a jellegzetes francia konyha és a modern trend változatos ízvilága, amely ötvözi a távol-keleti és a nemzetközi ízeket. A sokféle szárnyas- és hal-ételhez finom salátákat, könnyű, de mégis kiadós köreteket némi extravaganciával társító konyhaművészek kivívták elismerésünket.
A nyári melegben különösen fontos, hogy folyadékban- és rostokban gazdag ételeket fogyasszunk. A Costes étlapja bővelkedik a fehérhúsokat, zöldségeket és gyümölcsöket kombináló ételvariációkban. Érdemes kipróbálni a különféle halakat, kagylókat, rákokat, melyek táplálóak és könnyen emészthetőek. Fogyókúra ide vagy oda a Costes Creme Brulee-jét kis részrehajlással kifejezett wellness-desszertnek választottuk.
Az étterem terasza ideális hely barátainkkal egy könnyű esti vacsora és egy koktél mellett megvitatni az élet nagy dolgait. A teraszt körülvevő virágok illata, a kényelmes teraszbútorok hajnalig marasztalnának. Az általunk választott menüsor:
Gyors ebédre:
Rukkola saláta parmezán forgácsokkal, napon szárított paradicsommal | 1280.- |
Csirkemell kesudiós barackkal, chilis sajttal, burgonyapürével | 1980.- |
Creme Brulee | 90.- |
Bor: 1 pohár Nyakashegyi Budai Chardonnay | 2500.-/ü,350.-/dl |
Meghitt vacsorára:
Diós vargánya krémleves | 750.- |
Bárányborda hideg kuszkuszsalátával, grillezett padlizsánnal, paradicsommal és mentaolajjal | 2990.- |
Csokis körtetorta mascarpone-s túróhabbal | 680.- |
Bor: Heimann Merlot | 3900.-/ ü 550 / dl |
Provance-i halleves | 750Ft |
Királyrákfarok tavaszi tekercsbe töltve rákmártással | 1980Ft |
Vörös tonhalsteak misomártással, mangós-avokádós sushi-val | 4250Ft |
Csokis körtetorta mascarpone-s túróhabbal | 680Ft |
Bor: Chateau Lescalle1999 | 6900.-/ ü 1900.-/ pohár |
Jól esett a pincérek gondos és udvarias kiszolgálása, ahogyan a nagyszerű borlapról - amelyen több, mint 70 féle magyar és francia különlegesség található - a megfelelő bor, melyből csak pohárnyi mennyiséggel is fogyaszthattunk, kiválasztásában nyújtott segítsége.
Nagyon megörültünk annak az információnak is, hogy legközelebbi asztalfoglalásunknál bátran jelezzük, ha autóval érkezünk, mert akkor a szomszédos szálloda mélygarázsában biztosítanak számunkra fizető parkolóhelyet, amely valljuk be: komoly fegyvertény az össznépi belvárosi parkohely-vadászatban.
A Costes szemlélődős, merengős hely is. Szinte bármelyik asztalt választjuk is - míg magányosan várakozunk vagy csak egyedül beugrottunk egy gyors ebédre - a légkondicionált helységben zavartalanul csodálhatjuk a mahagóni-narancsos-sárgás színekben játszó, hangsúlyosan "art deco" belsőt, illetve csinos vendégtársainkat is.
És persze a háttérben szól a Costes CD...
Asztalfoglalás: 219-06-96 vagy faxon: 219-06-97
E-mail: costes@axelero.hu
Cím: 1092 Budapest, Ráday utca 4.
Nyitva tartás: Minden nap 12-24 h-ig