Nándor
7 °C
23 °C

A Társulat győztesei az év legelegánsabb jótékonysági gáláján

2008.05.23. 12:38

Budapest, 2008. május 14. - A Társulat győztesei jeles magyar klasszikus és jazz-zenészek, tánc- és énekművészek társaságában lépnek fel a Rotary Club Budapest City idei jótékonysági gálaestjén a Thália Színházban 2008. május 29-én. A klub a jegyek értékesítéséből befolyt összeggel a Magyar Hospice Alapítványt, illetve a hirtelen bölcsőhalál visszaszorítására irányuló fejlesztéseket támogatja. A Gálaestre jegyek a Rotary Club Budapest City tagjainál és a Thália Színházban, valamint a Kempinski Hotel recepcióján válthatók.

Rotary klubok a világ 160 országában működnek, céljuk az elesettek és a rászorulók támogatása, a klub tagjai humanitárius, jótékonysági tevékenységeket folytatnak. A magyarországi Rotary Club Budapest City által kiemelten támogatott szervezet a Hospice Alapítvány, melynek tagjai a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők testi és lelki támogatásával foglalkoznak, elsődlegesnek tartva a humánus kezelést és az emberi méltóság megőrzését. Fontos szempont a betegek és családjuk szeretetteljes támogatása, a halál közeledtével jelentkező szorongások oldása, állapotuk elfogadtatása, a megbékélés elősegítése. 2008-ban a Rotary klub a „Biztonságos kezdet-méltóságteljes befejezés" mottó alatt felkarolta a hirtelen bölcsőhalál elleni küzdelem segítését is. Ebben az évben a kisbabák életét megmentő légzésfigyelő készülékek megvásárlásához nyújt támogatást a klub. A speciális készülékek a csecsemők matraca alatt elhelyezve biztonságosan, időben észlelik és jelzik a légzésleállást. A jótékonysági gálán befolyó összegből, a vendégek és a szponzorok adományaiból a Rotary Club Budapest City az ország megyéiben működő egészségügyi központok számára elegendő készüléket szeretne vásárolni. A veszélyeztetett csecsemők szülei díjmentesen kölcsönkaphatják majd a légzésleállást jelző eszközöket a kritikus hónapokra, amíg a hirtelen halál veszélye fennáll. Akár két belépőjegy árából fedezhető egy légzésfigyelő készülék.

A Rotary minél több vendéget vár gálarendezvényére, akik részvételükkel, a belépőjegy megvásárlásával, vagy készpénz felajánlásaikkal támogatják a Magyar Hospice Alapítványt, illetve a Heim Pál Gyermekkórház újszülött-védő projektjének fejlesztéseit. A gálaest háziasszonya Demcsák Zsuzsa lesz, a műsorban Szikora János és a Társulat győztesei mellett olyan neves művészek szerepelnek, mint a Budapesti Vonósok Kamarazenekar Héja Domonkos vezényletével, Rálik Szilvia, Wiedemann Bernadett, Keren Hanan, Szakcsi Lakatos Béla, Unger Balázs és a Cimbaliband Balkan Project, Krausz Alíz, a Bozsik Yvette Társulat szólótáncosnője, Popova Aleszja Kossuth-díjas, érdemes művész, a Magyar Nemzeti Balett vezető szólistája, valamint Linda Schneiderová EuroPAS-díjas táncművész, a Magyar Balett Színház Gödöllő vezető szólistája.

További információ: http://www.rc-budapest-city.hu/gala/gala-hu.html