Vendel
5 °C
20 °C

VIII: Nemzetközi Land Rover Találkozó

2003.08.28. 09:15
A hagyományokhoz híven rövidesen ismét megrendezik a szegedi Nemzetközi Land Rover Találkozót. A szeptember 12-én startoló hétvégi rendezvényt minden bizonnyal ismét óriási érdeklődés kíséri majd, újból bizonyítva, hogy a terepjárók királyának nevezett Land Rover egyet jelent a kalanddal és a szabadsággal.

A program ugyanis évről-évre olyan izgalmakkal szolgál, amelyek nemcsak a résztvevőknek, de a többi kilátogatónak is emlékezetes marad.

#alt#A Land Rover márkanév lassan összeforr az izgalmas, fizikai és szellemi megpróbáltatásokat egyaránt tartalmazó kalandtúrákkal. Ilyen volt az emlékezetes Camel Trophy, illetve az idén tavasszal megrendezett, három kontinensen zajló G4 túra is. A szegedi Dél-Ász Autó Kft által szervezett találkozó is ebbe a sorba illik: a versenyzőknek ügyességi és navigációs feladatokon túl extrém erőpróbákon is helyt kell állniuk. A három napon át zajló eseménysorozat évről-évre remek hangulatban telik, közös étkezésekkel és - természetesen csak a vezetést követő - italozásokkal. A fantasztikus légkör is azt bizonyítja, hogy talán nincs még egy olyan autómárka a Land Roveren kívül, amelyek tulajdonosai és hódolói között ekkora összetartás, megértés lenne.

#alt#A túra gerincét minden évben egy hosszú, több mint 200 kilométeres tereptúra alkotja, amelynek útvonalából az aszfaltutakat természetesen rendre kihagyják. Az út során az ártéri erdőkön átvezető járatlan szurdokoktól, a dagonyákon keresztül, a gátak megmászásáig évről-évre jónéhány akadály teszi próbára a több száz főnyi résztvevő, valamint a kb. másfélszáz Land Rover felkészültségét.

#alt#Ugyanakkor a Land Rover találkozó nem csak Land Rover tulajdonosoknak szól. Nagyon sok, a terepjárók, vagy egyszerűen csak a természet iránt érdeklődőt várnak az eseményre. Nekik a rendezők a legkülönfélébb szórakoztató programokat, ügyességi versenyeket, bemutatókat szerveznek.