Orsolya
7 °C
17 °C

'Kulcsos' autók helyett érdemes bérelni

2005.06.08. 10:46
Bár csaknem fél évtizede évről évre folyamatosan növekszik a Sixt rent a car Wallis Autókölcsönző Kft. forgalma, különösen az elmúlt csaknem két évben - a prémiumkategóriás autók mellett - új márkákkal, illetve modellekkel is bővült és folyamatosan bővül a cég bérautó-kínálata.
Dévai Gábort
Így a magyarországi Sixt a hagyományosan nagyvállalati ügyfelek és a tehetősebb üzletemberek mellett egyre több kis- és középvállalatot, magánszemélyt tart nyilván a megrendelői között. A "piacnyitásról" Dévai Gábort, a magyarországi Sixt ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

NAPI gazdaság: - Mennyiben tér el a magyarországi Sixt bérautó-kínálata a németországi franchise tulajdonostól?

- Ha nagyon leegyszerűsíteném a választ, akkor azt mondanám, hogy csak annyiban, amilyen mértékű a különbség a két ország gazdasági ereje között. Míg a németországi SIXT-nél jellemzően nagyobb a prémiumkategóriájú autókból a kínálat, addig ezekből nálunk valamivel kevesebb. Ám a meghatározó szempont az, hogy a márkák szerint és a megbízhatóság szempontjából is kiváló összetételű a magyarországi SIXT bérautó-parkja. Ezen belül akár a BMW, a Citroen, az Opel vagy a Ford iránt érdeklődik az ügyfél, mind az egyes modelleket, mind a kiszolgálást tekintve minőséget kap, ez felel meg a SIXT jól bevált üzletfilozófiájának. Ahogy a németországi anyacégnek és a világban számos helyen lévő franchise partnerénél, a magyarországi SIXT autókölcsönzőnek is főleg üzletemberek, vállalatok az ügyfelei. Ez utóbbi körnek éppen a közelmúltban alakítottunk ki egy olyan konstrukciót, ami még népszerűbbé teszi majd a BMW-k itthoni bérlését. Ennek lényege, hogy ha valaki egy éves időszakra kíván bérelni a SIXT-nél BMW-t, akkor nemcsak az elejétől, hanem a 181. naptól null-kilométeres, új autóba ülhet. Ennek különösen az évszakváltáskor lehet nagy haszna, hiszen, ha valaki a tavaszi, nyári időszakban mondjuk az új 3-as BMW-vel jár, akkor az éves időszak felétől - ugyanannak a megállapodásnak a keretében - átülhet a SUV-kategiórájú BMW X3-asba, ami az őszi és a téli időjárásban teszi könnyebbé a közlekedést.

- A vonzó ajánlatok kialakításakor más kategóriájú autók bérlőire is gondoltak?

- Természetesen, hiszen a SIXT jelenleg mintegy 280 autóból álló járműparkjának több, mint a fele számos népszerű és jó minőségű, közép- és felsőközép-kategóriás márkából áll s most a tavaszi időszakra és külön a nyári hónapokra olyan bérleti díjakon kínáljuk a bérbevételt, aminek nehéz lesz ellenállni... E márka-, illetve modellcsoportban az újabb személyautók között például a Citroen C4, a C5, az új Ford Focus az új Opel Astra, hamarosan az Opel Meriva, valamint az új Suzuki Swift is elérhetőek lesznek.

- Milyen új konstrukciókat kínál a SIXT a leendő partnereinek?

- Egy költséghatékony konstrukciót dolgoztunk ki azoknak a cégeknek, amelyek "kulcsos autót" tartanak, mivel - tapasztalataink szerint - ezeket az autókat nem használják folyamatosan a cégek munkatársai, másrészt sok gondot, bosszúságot okozhat az, ha nem mindenki olyan tisztán adja vissza, hogy más azonnal használhassa. Ezzel szemben a SIXT által kínált bérautót akár két órán belül is kiszállítjuk a megrendelőhöz, ezek mindig tiszták, menetkészek és ami a legfontosabb, hogy a cégek a tényleges igények szerint optimalizálhatják a költségeiket. Akár külföldre kell a bérlőnek utaznia, akár belföldre, a SIXT assistance-szolgáltatása rendelkezésre áll. Ugyanakkor a bérlésre számos kedvezmény ösztönöz, a SIXT Express Card szolgáltatásaink pedig további előnyökkel járnak. Várhatóan ez év végétől pedig a tartós bérleti üzletágunkat is beindítjuk.

- Hol találhatók SIXT-irodák?

- A fővárosban, a IX. kerület Könyves Kálmán Krt. 5. szám alatti irodánkon kívül a Belvárosban, a Kempinski Hotelben, valamint a Ferihegyi repülőtér 2/B terminálon szolgáljuk ki az ügyfeleinket. Hamarosan a repülőtéri 2/A terminálon is lesz SIXT-pult. Ezeken kívül Gyöngyösön már működik helyi képviseleti irodánk s terveink szerint Győrött, Pécsett és Szegeden lehet majd a SIXT szolgáltatásait helyben is igénybe venni.