Erzsébet
0 °C
7 °C

Szeptember után októberben is vezet a Sláger

2003.12.13. 10:05
A szeptemberi hallgatottsági adatok után az októberi adatok is a Sláger Rádió vezető szerepének megerősödését támasztják alá. Most már bizonyos, hogy nem csupán egyszeri sikert könyvelhet el magának a Rádió.

A Szonda Ipsos - GFK által havonta készített rádióhallgatottsági mérések alapján az október hónap további hallgatókat hozott a Sláger Rádiónak. Mialatt a teljes rádiós piac hallgatószámban 170.000 fővel csökkent, addig a Sláger Rádiónak sikerült 127.000 fő új hallgatót toboroznia. Jelenleg 3.554.000-en hallgatják a Sláger rádiót, vagyis a teljes lakosság 43%-át tudhatja magáénak az adó.

Napi elérés tekintetében fej-fej mellett halad a két konkurens országos kereskedelmi csatorna, mind a Slágert, mind pedig a Danubiust közel 2,4 millióan hallgatják naponta.

#alt#

Részesedésben a Sláger Rádió megerősítette szeptemberben átvett vezető szerepét. Szeptemberben 25,6% volt a Sláger részesedése és ezzel fél százalék ponttal átvette a vezetést a Danubiustól, Októberre további 1 százalékponttal növelte részesedését, tovább erősítve vezető státuszát, így 26,5%-os részesedést tudhat magáénak, szemben a Danubius 25%-os eredményével.

Bár a budapesti hallgatottság tekintetében hosszú ideje a Sláger Rádió egyértelmű dominanciájáról beszélhetünk, a hallgatók számát további 9% ponttal, 48%-ra sikerült növelni október hónapban, vagyis elmondhatjuk, hogy a rádióhallgatók közül minden második a Sláger Rádiót hallgatja Budapesten.