Gyöngyi
9 °C
9 °C

Szeptembertől térítésmentes képzések a Szakmai Akadémián

2003.07.21. 10:05
A hazai érettségi utáni szakképzés fejlesztése érdekében átalakult BKF Szakmai Akadémia - a Budapesti Kommunikációs Főiskola felnőttképzési központja - mostantól szélesebb képzési kínálattal és egyedülálló szolgáltatás-csomaggal fogadja hallgatóit. A várhatóan a térítésmentes helyek és a minden jelentkező által igénybevehető, akár 80 %-os tandíjkedvezmény segítség lehet azoknak, akik időben jelentkeznek és kerülnek be a Szakmai Akadémiára.

Hiány van a szakképzett munkavállalókból

Az egy-, legfeljebb kétéves szakképzéseké a jövő, legalábbis ezt támasztják alá a magyarországi munkaerő-piaci elvárások és az európai uniós források előirányzatai is. Jelenleg ugyanis keresik hazánkban azokat a szakképzett munkavállalókat, akik a felnőttképzés-szakképzés rendszeréből kerülhetnek a cégekhez, vállalatokhoz. Ezen kíván segíteni a BKF Szakmai Akadémia megújult képzési kínálata és elérhető szolgáltatásai.

Egyedülálló ingyenes, kedvezményes és államilag finanszírozott helyek

A 2003-2004-es tanévben a Szakmai Akadémia nappali képzésein minden hallgató államilag finanszírozott képzésen vehet részt, akár két tanítási nyelvű osztályban. Azok pedig, akik életkoruk vagy hétközi elfoglaltságuk miatt a szombati, levelező formát választják, pályázathatnak ingyenes helyekre. A BKF Alapítvány Kuratóriuma által felkért Tanácsadó Testület szeptemberben dönt a térítésmentességet biztosító ösztöndíjakról. Ugyancsak bárki által felhasználható az a 80%-os tandíjkedvezmény, amely a nyitott végű képzési modellnek köszönhetően áll rendelkezésre a Szakmai Akadémián. Megfelelő tanulmányi eredmény esetén az anyaintézmény főiskolás szakjaira felvételi nélkül (!) bekerülő hallgatók 25 (két éves szakképzés esetén 50) kreditpontot hozhatnak az Akadémiáról, azaz idővel a korábbi tandíjat a BKF átvállalja.

Egy képzés - két diploma

A 24 féle kommunikációs, újságíró, közgazdasági (marketing és PR), humán, pénzügyi és informatikai szakma közül választó hallgatók minden képzésen egy 2 napos kommunikációs készségfejlesztő tréninggel kezdik meg a tanulást. Ezzel növelik tudásukat, fejlesztik képességüket és kamatoztathatják értéküket később a munkaerő piacon, de mindezek mellett a záróvizsga állami diplomáján kívül egy másik oklevélhez is hozzájutnak.

Csatolt szolgáltatások - helyben

A BKF Szakmai Akadémia a magas szintű minőségbiztosításon túl az egy helyen megszerezhető tudás konvertibilitását tartja elsődleges fontosságúnak. Éppen ezért a hallgatóknak lehetőségük van helyben ECDL vizsgát tenni, amit természetesen számítástechnikai oktatás előz meg. A BKF Origo és Euro nyelvvizsgaközpont - a nyelvoktatás is prioritást élvez -, illetve saját jogú szakmai vizsgaszervező a szakmai képzések tekintetében.

BKF Szakmai Akadémia - az érettségi utáni szakképzés akadémiája

További részleteket a BKF Szakmai Akadémia ingyenes tájékoztató kiadványából lehet szerezni, amit online tudnak az érdeklődők megrendelni (www.bkf.hu vagy e-mailen szki@bkf.hu címen).