Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Tímeát nagyon zavarta a szemüveg, főleg vezetés közben

2005.02.21. 12:17
A barátja szemüveggel együtt is nagyon szereti a 21 éves Tímeát, de Timit zavarta vezetés közben a szemüveg, kényelmetlennek tartotta, ezért vállalkozott a műtétre. Tímea egyik szemét már korrigálták a Focus Medical orvosai, most a másik szeme következik. A váróban nyugodtan ül, tapasztalatból tudja: nincs mitől tartania. Beszólítják a műtőbe, ahonnan negyedóra múlva mosolyogva jön ki.

Elterjedt, hogy mindenki retteg az operációtól. Közelebbről megismerve a Focus Medicalnál folyó munkát - úgy tűnik a félelmet felváltja az örömteli várakozás: vajon milyen lesz a világ szemüveg nélkül? A Focus Medicalban a különböző lézeres eljárások segítségével (PRK, LASIK), ha páciens vizsgálati eredményei is engedik, korrigálni tudják a -1 dioptriától a -12 dioptriáig terjedő rövidlátást s kezelik a távollátást is. Emellett elvégzik a szürke-hályog és a kancsalság ellenes operációkat, sőt a szemhéj-plasztikai korrekciókat is, bár az utóbbiakat nem lézeres módszerrel.

Az LASIK beavatkozás kétségtelen előnye, hogy legtöbbször fájdalommentes és mindössze néhány percig tart. A világszerte terjedőben levő eljárás során a számítógéppel vezérelt lézersugár úgy korrigálja a fénytörési hibát, hogy megváltoztatja a szaruhártyát, s így beállítja a fénytörést a megfelelő szintre. A lézerkezelést megelőzően a szaruhártya felszínén lebenyt készítenek és ez alatt végzik el lézeres kezelést. A vizsgálatra és a beavatkozásra is időpontot kapnak az érdeklődők telefonos egyeztetéssel, így elkerülhető, hogy órákig várakozzanak.

- Senkit sem beszélünk rá a műtétre, de megadunk minden szükséges információt a megfelelő felkészítéshez - tudjuk meg a klinika munkatársától, aki a műtétek előtt a légkondícionált váróban beszélget a (még) szemüvegesekkel.

Természetesen részletfizetéssel is igénybe vehető a kezelés, s gondolva az elfoglaltakra szombatonként is várják az érdeklődőket, 8-16 óráig.

LASIK - a rövidlátás korrigálását szolgáló eljárás

Az ecximer-lézeres kezelések világméretű elterjedése után a világ szaruhártya sebészei tovább dolgoztak azon, hogy megtalálják a nagyobb fokú rövidlátóknak is az ideális megoldást tiszta látásuk visszanyerésére. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a szemüvegviselés és a rövidlátás okozta kellemetlenségek őket még intenzívebben foglalkoztatják.
A LASIK-eljárás egy görög szemsebész Joannisz Pallikarisz ötleteként került át a mikro-szemsebészeti gyakorlatba. Hazánkban a Focus Medicalban az elsők között vezették be ezt a beavatkozást. A rövid és teljesen fájdalommentes eljárás során egy igen finom műszerrel a szaruhártyán lebenykét készítenek és ez után végzik el az excimer-lézeres beavatkozást a szaruhártya belsejében akár -12.0 dioptriás rövidlátást is korrigálva.
A beavatkozást követően a gyógyulás gyors és szinte fájdalommentes.
Előnye, hogy nem csak a beavatkozás, de a gyógyulási időszak is fájdalommentes és nem igényel több napos otthon tartózkodást sem. Mivel a lézer nem a szaruhártya felszínét, hanem az "érzéketlen" belsejét kezeli, ezért az újrahámosodással járó kellemetlenségek is elmaradnak. Természetesen mint minden orvosi beavatkozásnak ezen eljárásnak is megvannak a kockázatai. Ezekről és más kérdésekről a vizsgálatok során kaphat bővebb tájékoztatást.

Látogassa meg Ön is a festői szépségű Margitszigeten a Focus Medical Mikro-szemsebészeti és Lézer Központot! Az intézmény az optikai látáskorrekció magyarországi meghonosítója, immár 13 éve alkalmazza azokat az eljárásokat, melyek segítségével megszüntethetők a szemüveg- és a kontaktlencse-viselés okozta kellemetlenségek.

Hosszú várakozási idő nélkül, kellemes környezetben, korszerűen felszerelt rendelőben állunk a tevékenységi körünkbe tartozó páciensek rendelkezésére. Kérjen előjegyzési időpontot kollégáinktól, akik készséggel várják hívását!

Alkalmazott eljárások:
Szemészeti szűrővizsgálat
LASIK, excimer lézeres eljárás a rövidlátás korrigálására
A távollátás lézeres kezelése
Lencsebeültetés
Kancsalság ellenes beavatkozások
Szürke hályog eltávolítás
Szemhéjplasztika
Nemzetközi kutatások, fejlesztések

Hívja Ön is a Focus Medical Margitszigetet a Danubius Thermal Hotel épületében az 1/450-3333-as vagy az 1/889-4901-es telefonszámok bármelyikén és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Focus Medical Margitsziget
1138 Budapest
Danubius Thermal Hotel Margitsziget
Tel: 450-3333, 889-4901, Fax: 450-3331
E-mail: info@focusmed.hu
www.focusmed.hu

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!