Emma
5 °C
8 °C

Színházra hangolva

2008.03.11. 13:07
 

Megjelent Czank Szilvia Színházra hangolva című, fiatal színészekről szóló, fotókkal illusztrált interjúkötete. A könyv bemutatja a mai színházi élet tíz tehetséges művészének eddigi életútját, munkásságát, pályájuk iránti alázatukat, mintegy követendő példát állítva így mindenki - de leginkább a fiatalok - elé. Az ifjú generáció kialakulóban lévő értékrendjét, gondolkodásmódját mindenképpen pozitív irányba befolyásolhatja az általuk kedvelt emberek példája. A hazai könyvpiacon számos színészóriásról szóló életrajzi mű található, de fiatal színészeket bemutató kötet eddig nem jelent meg. A könyv szereplői: Serbán Attila, Udvarias Anna, Barabás Kiss Zoltán, Nagy Sándor, Miller Zoltán, Homonnay Zsolt, Csengeri Attila, Polyák Lilla, Mahó Andrea és Wégner Judit, akik számos nagysikerű darabban játszanak a fővárosi és a vidéki színházak színpadain. A teljesség igénye nélkül: Az Operaház fantomja, Producerek, Macskafogó, Démonológia, Luxemburg grófja, Csókos asszony, A vörös malom, Macskák, A szépség és a szörnyeteg...stb.

Szirtes Tamásnak, a Madách Színház igazgatójának ajánló szavai olvashatók a könyv hátulján:

„Nincs fontosabb feladata egy színházi embernek, mint hogy egy új generációt színpadra segítsen, és bábáskodjon afelett, hogy megkapaszkodjanak ezen az egyáltalán nem egyszerű pályán. A Madách Színház ebből a szempontból mindig élenjáró volt, és ma már a színház előadásainak döntő többségét ez a fiatal társaság viszi estéről-estére sikerre. Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen illékony és tűnékeny művészetet, mint amilyen a színház - amely az esti előadással egyben véget is ér - valamilyen maradandó formában megörökítenek. Megemlítik, és beviszik a köztudatba a színészek nevét, mindazokat a segítő gesztusokat megteszik, amelyre nekik szükségük van. Ez a könyv olyan fiatal művészeket mutat be, akik a Madách Színház számára is fontosak. Én személyesen valamennyiüket jelentős tehetségnek tartom. A Madách Színház részéről mindent meg is teszünk a sikerükért, és ebben ez a könyv komoly segítség."

A könyv március 25-től vásárolható meg a Madách Színházban, de megrendelheti a szinhazrahangolva@gmail.com e-mail címen is.