Emma
3 °C
10 °C

4D Ultrahang a Telki Magánkórház szülészetén

2004.04.09. 09:20

2004 januárjától új 4 D-s ultrahanggal bővült modern orvostechnikai berendezéseink köre. A szülészeten alkalmazott négydimenziós ultrahangunk segítségével olyan minőségű kép és videofelvétel ("baba mozi") készíthető a magzatról, amely alapján már a méhen belül felismerhetőek a kicsi vonásai.

A 4D jelölés négy dimenziót takar, ami azt jelenti, hogy az általunk látott három dimenziós kép valós időben mozog, így az anyaméhben lévő baba aktivitása is tanulmányozható (a 4. dimenzió az idő) . Ezzel a módszerrel a baba testfelépítését, alakját sokkal tisztábban, részletesebben lehet látni, mint az általában használt 2D-s ultrahangban, különösen a kicsi arca, kezei, lábai, ujjai esetén.

Újszülöttek fényterápiája

Egy olyan modern, csúcsminőségű fotóterápiás rendszert mutatunk be Önöknek, melyet a legújabb orvosi felfedezések figyelembevételével az újszülött csecsemők túlzott bilirubin koncentrációjának hatékony kezelésére fejlesztettek ki. A legtöbb egészséges újszülött (kicsit) besárgul a szülést követő napokban. Ezt élettani sárgaságnak nevezik, és azaz oka, hogy az újszülött vörösvértesteinek egy része szétesik, és a máj csak lassan tudja ezeket feldolgozni. A túl magas billirubin koncentráció károsíthatja az agysejteket, régebben ilyen esetekben vércserét végeztek.
Ma már, ha a sárgaság túlzott mértékűvé válik az újszülöttet fénykezelésnek vetik alá. A fényterápia kórházunkban olyan korszerű készülékkel történik, amelyben a baba testét hátulról éri a fény, mivel a készülék hordozható, az újszülött folyamatosan édesanyja mellett tartózkodhat, amikor is a babához bármikor hozzáférhet (kiveheti, visszateheti, szoptathatja).

A Telki Magánkórház nem "drága"!

A Telki Magánkórházról elterjedt, hogy csillagászati árakon kínálja egészségügyi szolgáltatásait. Ha azonban jobban utánajárunk, kiderül, hogy az árak korántsem tartoznak a megfizethetetlen kategóriába. Sőt ha azt nézzük, hogy itt milyen minőségi egészségügyi szolgáltatást kap a beteg a pénzéért, már jóval árnyaltabb a kép.
Példának okáért egy komplex menedzserszűrés, vizsgálatokkal, ultrahanggal, vér-, vizeletvizsgálattal, EKG-val a 163.350 Ft-os listaár helyett nem kerül többe 85.000 forintnál. Ha figyelembe vesszük, hogy mindezt reggeltől kora délutánig végzik el, hát biztosan ráhúzhatjuk a megéri jelzőt.

Egy másik "húzóágazat" a szülés, mely megközelítőleg félmillió forintos kiadást jelent. Azonban ha itt is figyelembe vesszük a négycsillagos szállodai környezetet, azt hogy az apa vagy más hozzátartozó díjmentesen együtt lakhat az anyával, másként tekintünk a díjra, melyet már egy családi nyaralás alkalmával is viszonylag könnyen kiadunk, ami nem mérhető össze egy új élet születésével. (2004 januárjától lehetőség nyílik az elő-takarékosság bevezetésére is, mely értelmében a várható beavatkozások, pl.: a szülés-költségeit havi részletekben be lehet fizetni a kórház számlájára, ahol a pénz gyűlik. Így el lehet kerülni az egyszeri nagy összegű kiadást.)
Külön lehetőség az egészségpénztár igénybevétele, amely további 30%-40%-os SZJA megtakarítást eredményezhet a szolgáltatásaink díjából.

BelgyógyászatReumatológia
SebészetIdeggyógyászat
Ortopédia - mozgásszervi sebészetUrológia
Plasztikai sebészetBőrgyógyászat
SzájsebészetPszichiátria
Nőgyógyászat - SzülészetFül - orr - gégészet
GyermekgyógyászatFogászat, fogszabályozás

Telki Magánkórház
2089 Telki, Kórház fasor 1.
Tel: 26/372-300, Fax: 26/372-267
E-mail:
telkihospital@telkihospital.hu
www.telkihospital.hu