Hedvig
7 °C
23 °C

Klasszikusok, alulnézetből

2005.11.17. 14:21
Vámos Miklós: Hogy volt

"Az emberélet útjának felét elhagyván rájöttem, sok olyan íróval és művésszel volt szerencsém egy levegőt szívni, akik ma már minimum klasszikusok, maximum szobrok: Kodály Zoltán, Örkény István, Arthur Miller, Déry Tibor, Mándy Iván, Várkonyi Zoltán, Mészöly Miklós, Ottlik Géza - hosszú a lista... Akiket személyesen ismertem, szerettem, tiszteltem, de már nincsenek közöttünk. Míg e kötetet ítam, úgy éreztem, mintha itt volnának. Amit velük együtt éltem át, ezennel továbbadom.

Izgulok, mint mindig, ha könyvem jelenik meg. Igyekszem nem kinyitni, mert félek, hogy rögtön egy sajtóhibát találok. Pedig én magam legalább tízszer szőröztem át. Rajtam kívül olvasta a szerkesztő, s ugye mindenek előtt az ÉS-beli megjelenéskor az ottani szerkesztő. Aztán a hivatásos korrektorok, szám szerint kettő. Ne feledjem, Závada Pál is elolvasta az egészet, barátságból, szóvá tett bizonyos hibákat, nem túl szerencsés mondatokat. De tudom, mindennek ellenére (majdnem egy szinonímát írtam, de az García Márquez szerint pavás, ugyebár) lehetnek benne hibuskák. Nincsen hibátlan könyv, sajnos.

Vámos Miklós: Hogy volt

Egy szó, mint száz, ölég izgalmas napokat élek. Nem is sokat alszom. Aki kinevet, annak_ igaza van. De aki nem tud örülni, ha új könyve jelenik meg, az nem is érdemli, hogy kiadják. Aki pedig olyan, mint én, az talán még nem nőtt fel egészen. Na de miért volna az jó, ha mindent elvesztenénk magunkból, ami gyermeki?

A mottó és a borító egy titkos rímmel bír, kíváncsian várom, lesz-e, aki észreveszi. Nem baj, ha senki." (Vámos Miklós)

Ön olvasta már?

Ha nem, rendelje meg MOST! >>>

Ismeri Vámos Miklós többi művét is?

Itt megtekintheti őket >>>

Nézzen körül a könyvespolcán és pótolja, ami még hiányzik!

A Bookline online könyváruházban a házhozszállítás díja (rendelési összeghatártól függetlenül): Budapesten ingyenes, vidékre egységesen 399 Ft.