Lukács
9 °C
22 °C

Kolumbusz-díj Vámos Miklósnak

2003.06.05. 16:53
Az Infoparkban, a HP Magyarország székházavatóján mutatták be a szerző 'Sánta kutya' című új kötetét.
A HP Magyarország hivatalosan székházavatóján bemutatták Vámos Miklós legújabb, 'Sánta kutya' című kötetét, illetve a szerző számára is meglepetésként átadták Vámosnak a vállalat új, 'Kolumbusz-díj az értékekért' nevű kitüntetését.

'A HP Magyarország régi-új helyszínen, de változatlan üzleti célokkal és módszerekkel, és változatlan üzleti etikával dolgozik,' nyilatkozta Dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója. 'Úgy gondoljuk, a mai világban rendkívül fontos, milyen egy vállalat kommunikációja, milyen értékeket közvetít nemcsak ügyfelei, hanem az egész világ felé.' A HP mindezek szellemében évek óta támogatja Vámos Miklós munkásságát, így legújabb könyve, a "Sánta kutya" megjelentetését is. A szerző hivatalos honlapját is a HP szerverén helyezték el, a http://www.hp.hu/vamos/ címen.

Miután Bíró Kriszta színművésznő felolvasott két részletet Vámos Miklós új regényéből, Mezriczky László, a HP Magyarország marketingkommunikációs igazgatója hagyományteremtő eseményt jelentett be. Mint elmondta, a HP Magyarország új közéleti díjat alapít, amelyet a mai napon adtak át először. A Kolumbusz-díjat, egész pontosan a Kolumbusz-díj - az értékekért nevű kitüntetést, melyet a kiváló szobrászművész, Varga Tamás álmodott meg és készített el, mostantól minden évente egy alkalommal ítélik oda.

A HP olyan személyiségeket akar megtisztelni ezzel a díjjal, akik magas színvonalú munkájuk során területük, legyen az művészeti, tudományos, oktatási, vagy akár üzleti jellegű, az elsők között éltek a számítástechnika és az informatika nyújtotta lehetőségekkel. A díjak odaítéléséről a HP vezetőiből és a korábbi díjazottakból álló kuratórium dönt.

Ezután Beck György bejelentette, hogy a Kolumbusz tojását idéző díj első nyertese Vámos Miklós. Elmondta, a sokéves együttműködés során megbizonyosodhatott róla, hogy a közismert és közkedvelt író - aki évtizedek óta maga is az értékteremtésért küzd - nem csak használja, de szereti is az informatikát, s például "Pályakezdő Írók Klubja" kezdeményezésével sokat tett azért, hogy kiugrási lehetőséget biztosítson a fiatal tehetségeknek.