Erzsébet
0 °C
7 °C

Virtuális vagányságok

2004.09.17. 11:51
Kapcsolódó cikkek (1)
Emlékszel a filmre, ahol a hős fején sisak-monitorral, kezén adatkesztyűkkel egy cég virtuális adatbázisában barangolt? Forgott vele a digitális világ, fényfolyosókon kevert-kavart, óriási fiókokból ugrált ki-be, és ha megakadt, egy animált angyalka sietett a segítségére. Ha nem is szó szerint, de valami ilyesmiben lehet részed, ha rákattansz a www.kultúra.hu-ra. Vágj csak bele, húsbavágó élmény lesz!
Kattints a képre!
Unatkozol? Frenetikus kultúr-kalandra vágysz, valami vadságra, virtuális vagányságra? Ne akadj ki, akadj ránk! Kezdetnek kattints bele magad mondjuk Almodóvar groteszk, fülledt celluloid-világába – ne légy olyan jól nevelt, nézd meg, mikor megy a Rossz nevelés a mozikban! És ha már itt vagy, az országos programkeresőből tölts le egy részletet a Kontrollból – utazz egy virtuális kört a pesti metrón, és szállj le az Operánál! Kukkants be a Kékszakállú herceg várába, flörtölj Carmennel, és ki ne hagyd José Carrerast, aki ugyan csak egy estre jön Pestre, de te máris elolvashatsz róla mindent a kultúra.hu zenei oldalán!

További képek itt!
Csak most kezdesz belejönni? Pörögj tovább! Futtasd az egeret a kiállításkeresőre, és lásd színesben a világot Joan Miró vagy El Kazovszkij festményeivel! Tedd ki a „házon kívül” táblát és sétálj egyet a szentendrei skanzen százéves parasztházai között. Még mindig kevés? Vesd rá magad a műemlék-keresőre, suhanj végig 11 ezer kastély, vár, rom és templom falai között, de vigyázz, kő kövön maradjon! Ne ismerj határokat, ruccanj ki a nagyvilágba – Kult-túrázz Bécs, New York, Párizs, Velence programjai, fesztiváljai között- egy filléredbe se kerül. Kezdesz lemerülni, túl sok a vituális virtus? Dőlj hátra nyugodtan, hallgass meg egy Ghymes-nótát vagy egy Kosztolányi-verset Bessenyei Ferenc tolmácsolásában, esetleg forgasd vissza az időt, és nagy titokban nézz meg egy mesét. Kucorodj össze a foteledben, pötyögd be a filmkeresőbe a Casablancá-t és romantikázz egyet Bogart-tal és Bergmannal. Végállomás. Na, jólesett?
A lábad előtt hever a világ, és ehhez még csak a lábadra se kellett állnod! Mikor jössz legközelebb?

www.kultúra.hu – töltsd le a világot és feltöltődsz!