Vendel
5 °C
20 °C

Nappali Waldorf-tanár szakok

2004.04.02. 09:28
Nappali Waldorf-tanár szakok. A solymári Waldorf Tanárképzésen a 2004/2005-ös tanévben is indulnak négy éves nappali és két éves nappali Waldorf-tanár szakok.

"Nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg a saját szemével nézni a világban... A mi vélekedéseink és meggyőződéseink csak a mi számunkra érvényesek. Az ifjúság elé tárjuk őket, hogy azt mondjuk: így látjuk mi a világot. Nézzétek most már meg ti is, milyennek mutatja magát nektek. Képességeket ébresszünk fel, és ne meggyőződéseket közvetítsünk. Ne a mi igazságainkban higgyen az ifjúság, hanem a mi személyiségünkben. Azt vegyék észre a felnövekvők, hogy mi keresők vagyunk. És őket is a keresők útjára kell vezetnünk." Rudolf Steiner

Ez az útkereső, személyiséget fejlesztő munka az, amire minden Waldorf-tanárnak készülő hallgató elindul, mikor elkezdi a tanárképzést. Embertani, pszichológiai előadások, képzőművészeti, drámai, zenei, mozgásművészeti foglalkozások, kézműves, mezőgazdasági gyakorlatok segítik a hallgatók sokoldalú képzését, melyre a szaktárgyak, módszertani ismeretek épülhetnek.

A jelentkezés feltételei: érettségi (a négyéves képzéshez), vagy pedagógiai felsőfokú végzettség (a kétéves képzéshez), alap-tájékozottság a Waldorf-pedagógiában, ill. az angol vagy német nyelv társalgási szintű ismerete. A jelentkezés módja: kézzel írott részletes önéletrajz magyar és angol v. német nyelven, a végzettséget, nyelvtudást igazoló iratok másolata és négy fénykép. A jelentkezés határideje: április 30.

A képzés nyílt napján, április 3-án 10-16h-ig minden érdeklődő felteheti személyes kérdéseit, részt vehet az előadáson, programokon!

Érdeklődés, jelentkezés: Waldorf-Pedagógiai Intézet,
Solymár, József A. u.41., postacím: Solymár, 2083, Pf.: 37.,
tel.: 26/360-145
e-mail: waldorf-kepzes@axelero.hu, honlap: http://www.waldorf-kepzes.hu