Orsolya
7 °C
17 °C

Yamato - Japán Dobosai

2006.01.12. 09:51
A taiko (japán dob) évszázadokon át központi helyet foglalt el a japán kultúrában és vallásban. A japán társulat a tavalyi nagy siker után ismét ezeket szólaltatja meg 2006 február 15-18.-án idehaza, a Budapesti Kongresszusi Központban, és március 2.-án Debrecenben a Főnix Csarnokban. Jegyek a Concert&Media jegyirodáiban és a helyszínen kaphatók!
Fotó: Lucienne van der Mijle

A YAMATO társulatot Masa Ogawa alapítota 1993-ban Nara-ban, amely város egyben a hagyomány szerint a Japán kultúra bölcsője is. Jelenleg Asuka faluban élnek és dolgoznak sajátos közösségben. A világot japán tradicionális hangszerekkel, a Wadaiko dobokkal járják immár tíz éve. Az előadásaikban a dob ősi ritmusa a szívdobogás hangját, mint az élet lüktetését imitálja. A Yamato dobosai több mint 1000 előadásban több tucat országban (Japánban, Kínában, Dél-Koreában, Indonéziában és Szingapúrban, Dél-Amerikában és Európában) mutatták be előadásaikat, ez idáig több mint egymillió ember előtt. Az előadásaik merészen ötvözik a tradicionális dobokra épülő (köztük egy több mint 400 éves fából készült odaiko dob) japán zenei motívumokat a legmodernebb látvány-technikai show elemekkel.

Fotó: Lucienne van der Mijle

Fotó: Lucienne van der Mijle

2005. februárjában a Budapest Kongresszusi Központban minden várakozást felülmúlva 2 teltházas előadás keretében több, mint 3.800 embert kápráztattak el a legújabb Kami Nari Thunder ("Mennydörgés, villám") című műsorukkal, amelynek világpremierjét tartották itt Budapesten. Az előadást a közönség felfokozott érdeklődése mellett rendkívül széles sajtóvisszhang kísérte. Ennek eredményeképp a társulat idén is ellátogat hazánkba, és több koncertet is ad. Ha tavaly esetleg lemaradt, vagy akár most hall először az előadásról, akkor most megveheti a jegyet a Kongresszusi Központban, a koncert helyszínén, illetve a Concert&Media jegyirodáiban.

Bővebb információ a www.jegyelado.hu, a www.jegyelado.hu és a www.jegyelado.hu oldalakon.