Kiskarácsony

Játék, szeretet, hangyafarm - mit szeretnének a fiúk?

2004. 12. 12., 10:29 | Frissítve: 2004. december 13., hétfő 18:28

Annyit minden bizonnyal minden nő sejt, hogy a férfilélek legmélyén zöldellő karácsonyfa alatt nem csinos masnival átkötött zoknik, díszcsomagolású nyakkendők vagy rénszarvassal díszített horgolt pulóverek sorakoznak, sőt barátnője mosolygó képmásával díszített bögrét is viszonylag kevés pasi kér titokban a Jézuskától. De akkor mire vágynak a férfiak, már persze az örökös kedvenceken, vagyis a világuralmon, egy éjfekete Maseratin és Nicole Kidmanen kívül? Megkérdeztük az Index férfi munkatársait, voltak akik válaszoltak, voltak, akik szégyenlősen csak azt pusmogták: "mindegy, úgy is zoknit fogok csak kapni".

Szabad idejét nagyrészt stégeken és csónakokban kucorogva eltöltő ügyvédünk minden bizonnyal több tucat karácsony keserűségét fogalmazta meg, amikor kijelentette: "Nem szeretnék nyakkendőt, sapkát, pulóvert vagy horgászatról szóló videofilmet kapni. Ugyanígy vagyok a horgásztörténetekkel operáló "természetbarát" novellaírók köteteivel. Nem szeretnék olyan horgászcuccot kapni, amit nem tudok használni, mint például a dióverő teleszkópos nehézfenekező bot."

Ügyvédünk ugyanígy ódzkodik a dísz- vagy lakberendezési tárgyaktól és a konyhai eszközöktől is, ellenben örülne egy pár bőrkesztyűnek és a svájci bicskának, mert ezek nála fogyóeszközök.

Játék és neoprén

Keki mindennek örülne, amit csak az alternatív dizájntermékeket áruló thinkgeek.com-ról be lehet szerezni, de leginkább egy átlátszó, zselés hangyafarmot szeretne a karácsonyfa alatt találni. Kekinek ezenkívül örömöt szerezne bármi, amit távirányítani lehet, és még az sem zavarná, ha az a bármi esetleg legóból lenne.

Kekihez hasonlóan Szily rovatvezető is játékot szeretne kapni karácsonyra, mert saját bevallása szerint az utóbbi tizenöt évben soha, senki sem ajándékozott neki ilyesmit. "Ez a legnagyobb baja szegény fiúknak: mind játékot szeretne a lelke mélyén, aztán lófaszt, csak pulóvert kap mindig" - írja a kultúrrovat szabad szájú vezetője, aki egyébként megelégedne egy angyalkás pendrive-val, óriás méretű, nagyon színes gumihalakkal és egy neoprén melles csizmával, akármi legyen is az.

Friss főszerkesztő-helyettesünk is játékot látna legszívesebben a karácsonyfa alatt. "Tényleg egy motoros esetleg mikroprocesszoros legó most is jó lenne" - jegyzi meg Tevan Imre, aki kifejezetten szerencsés, hiszen az utóbbi években legót és kisvonatot is kapott karácsonyra. Ezenkívül leginkább egy igazi keskeny nyomtávú vonatra vágyik, de mivel ő a vonatok, villamosok és egyéb zártpályás közlekedési eszközök megszállottja, kívánsága egyáltalán nem reprezentatív a felnőtt magyar férfilakosságra nézve.

Futball-rajongó munkatársunk az Arsenal vagy az Inter meccsére szóló jegynek örülne a legjobban, persze az ezzel együtt járó londoni vagy milánói luxusutazással együtt, de tulajdonképpen megelégedne egy jobb fajta sípcsontvédővel vagy egy hivatalos mezzel is.

Mindegy, csak kezelje az mp3-at

Szegő kolléga leginkább egy meggymaggal töltött díszpárnát képzel a fa alá. "Mellé egy valódi wokot, másik mellé pedig egy Ipod minit" - teszi azért hozzá, talán hogy ne higgyük, a Boszorkánykonyhában és egyéb szépelgő lakberendezési boltokban portyázó kiskorú lányok értékrendjét képviseli.

Külpolitikai szakírónk, Király András is mp3-lejátszót szeretne, meg persze kínai piacos emberölő lézerpointeres játékpuskát, vagy esetleg egy lávalámpát.

A kívánságlistákon egyébíránt számos elektronikai berendezés és úgynevezett kütyü sorakozik, én speciel például egy DVD-íróval és Windows Xp Media Editionnel felszerelt barebone számítógépet vagy egy nyolcszáz grammos szubnotebookot látnék legszívesebben a fa alatt, miután eléneklem a Mennyből az angyalt.

Persze nem mindenkinek vannak ilyen materiális vágyai. Bodoky főszerkesztő-helyettes például benzinkutat vagy olajmezőt szeretne karácsonyra, hogy ezzel megoldja nagy fogyasztású luxusautója nyomán keletkezett anyagi gondjait. Razzia viszont egyszerűen heroint kérne a Jézuskától. "A legviccesebb, hogy Jézuska ettől átélne bizonyos érzelmi disszonanciát, mivel a heroin nagyon veszélyes" - teszi hozzá Razzia, aki szereti a gondolatkísérleteket, és ezuttal is tréfálkozott.

A legtelhetetlenebb mégis dizájnerünk, Etele, aki nem kér se számítógépet, se színes televíziót vagy luxusuzatást. Etele egyszerűen szeretetet szeretne karácsonyra, bár azt nem árulta el, hogy ragaszkodik-e az ünnepi díszcsomagoláshoz, vagy megelégszik a pőre, néha testszagú, néha fáradt hétköznapi szeretettel is.

hirdetés
hirdetés
N;N;